Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Un hoț minor, echipat cu levier și mănuși, a dat spargere după spargere la Răstoaca


Doi tineri din comuna Răstoaca, unul minor, iar celălalt major, au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani într-un dosar în care s-au făcut cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, instigare la infracțiunea de furt calificat, tâlhărie calificată, distrugere, tăinuire, lovire sau alte violențe și complicitate la infracțiunea de furt calificat.
    Minorul, de 16 ani, care a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, va trebui să dea socoteală pentru săvârșirea a șase infracțiuni de furt calificat. Conform rechizitoriului, în perioada iunie-septembrie el ar fi pătruns fără drept în locuințele mai multor persoane, dar și într-o societate comercială și ar fi sustras bani, bijuterii și alte bunuri. De asemenea, în aceeași perioadă ar mai fi pătruns în alte două locuințe cu scopul de a sustrage bunuri, dar nu a reușit. De asemenea, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie ar fi lovit o persoană cu pumnii în zona feței provocându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.
    Conform rechizitoriului, aproape de fiecare dată când plănuia o spargere, băiatul avea asupra sa un levier și o pereche de mănuși pentru a nu lăsa urme. Din societate, în care a intrat pe un geam lăsat întredeschis, tânărul ar fi sustras dintr-o cutie metalică suma de 5.000 lei. Înainte de a pătrunde în interior, el și-ar fi luat toate măsurile, folosind chiar și spumă poliuretanică, pe care a pus-o pe sistemul de alarmă pentru ca acesta să nu se mai declanșeze. La audieri, el a spus că în cutia pe care a luat-o din interior era suma de 2.000 lei, în timp ce păgubiții spun că aveau 5.000 lei.
    Dintr-o locuință, în care a pătruns prin forțarea gemului cu levierul, ar fi sustras bijuterii din aur, evaluate de păgubiți la suma de 15.000 euro. După ce a sustras bunurile, băiatul a mers la celălalt inculpat și au plănuit împreună cum să scape de ele. Bijuteriile au fost ulterior amanetate și au primit pe ele suma de 6.000 lei. De asemenea, dintr-un alt imobil a sustras tot bijuterii din aur și argint, pe care le-a amanetat și a luat pe ele suma de 3.500 lei. Tinerii erau și precauți. Ei încercau de fiecare dată să găsească alte persoane care să meargă cu bijuteriile la amanet, la Focșani.
    Băiatul nu s-a rezumat doar la bani și bijuterii, ci și la alte bunuri găsite prin casele sparte. Dintr-un alt imobil a sustras pahare din cristal, robot de bucătărie, seturi de cuțite, chei tubulare, combină audio, perne, dar și câteva sticle cu wiskey și un parfum. Acasă la el s-a făcut și o percheziție, o parte din bunurile sustrase fiind  găsite de anchetatori și recunoscute de partea vătămată, căreia i-au fost restituite.
    Celălalt inculpat are 20 de ani și a fost trimis în judecată pentru instigare la infracțiunea de furt calificat, tâlhărie calificată, distrugere, tăinuire și complicitate la infracțiunea de furt calificat. El se află sub control judiciar.
    Conform rechizitoriului, la data de 6 august, el ar fi primit de la celălalt inculpat sume de bani, în condițiile în care știa că acestea provin din comiterea unor infracțiuni. De asemenea, în prima zi a lunii septembrie, l-a determinat pe minor să pătrundă într-o locuință cu scopul de a sustrage bunuri și apoi l-a ajutat să valorifice ceea ce a furat. Tot el, în noaptea de 31 august spre 1 septembrie a lovit portiera unei mașini și, prin acte de violență, i-a luat șoferului cheile și telefonul mobil. A făcut aceste lucruri pentru că partea vătămată se afla în mașină cu sora sa, iar asta l-a deranjat pe inculpat.
    Față de o altă persoană s-a dat clasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?