Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO : Elevi de la Liceul de Artă și CSEI Elena Doamna, la Festivalul național de dans modern și tradițional


Mai mulți elevi din Vrancea au participat, la finele săptămânii trecute, la ediția a X-a a Festivalului național de dans modern și tradițional „Împreună pentru viitor”, din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), ce a avut loc la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Evenimentul a debutat cu o paradă a echipajelor.
Conform datelor furnizate de coordonatorul județean SNAC, profesoara Petronela Bernovici, la festival au participat 320 de elevi, formând 22 echipe din opt regiuni ale țării. La etapa națională, Regiunea 2 Sud-Est a fost reprezentată, în cadrul secțiunii dans modern, de echipa formată din elevi voluntari de la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” Focșani (Pohrib Florina, Antonese Remus, Constantinescu Andreea, Roman Luana și Pascovschi Sorina), coordonați de profesorii Constantinescu Ioana și Tăicuțu Diana Rozalia, și beneficiari de la Centrul Åžcolar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Elena Doamna” Focșani (Tudorie Cristina, Mihai Diana, Jîghir Victor, Bahnea Ovidiu și Fuică Manuel), coordonați de profesorii Ghiorghiță Nela Nicoleta și Apostu Corina. Aceștia au prezentat momentul artistic intitulat „Valurile adolescenței”, o poveste exprimată în dans, în care tinerii, indiferent de problemele cu care se confruntă, se desprind de copilărie și, cu aceeași emoție, trăiesc prima iubire, teama în fața decepției și, în final, împlinirea maturității.
În cadrul secțiunii dans tradițional, Regiunea 2 Sud-Est a fost reprezentată de echipa „Suită vrâncenească”, alcătuită din voluntari inimoși de la Liceul de Arte „Gheorghe Tăttărescu” Focșani (Pohrib Florina, Popa Andrei, Borcăiaș Cristina, Cătănoiu Iulia, Cherciu Dinel, Andrei Alina) și beneficiari de la CSEI „Elena Doamna” Focșani (Bahnea Ovidiu, Tudorie Cristina, Mihai Diana, Baciu Iulian, Jîghir Victor, Moșoiu Daniel), coordonați de profesorul Răduță Dorina și pedagog Iancu Lenuța. Împreună au dansat o suită vrâncenească formată din patru momente: Ciobănașul, Ovreicuța, Oița și Cazacul.
Ca o recunoaștere a seriozității cu care s-au implicat și au lucrat împreună, elevii școlilor partenere au primit diplome, medalii și aprecierile publicului. Costumele populare au fost asigurate de Ansamblul Folcloric „Chindia” din Jitia. „Festivalul a fost inițiat de Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Asociația Children’s High Level Group și s-a adresat unităților de învățământ care desfășoară activități în cadrul S.N.A.C”, a spus coordonatorul județean SNAC.
Elevii s-au arătat foarte încântați de această experiență și au spus la unison că vor continua să participe la astfel de manifestări. „Această experiență pentru mine a fost unică. Am legat prietenii puternice, am trăit experiențe frumoase. Am descoperit în acei copii oameni prietenoși, sensibili, comunicativi, iar în același timp m-am descoperit și pe mine ca om. Voluntariatul face parte din mine, CSEI Elena Doamna este o a doua casă pentru mine. Toate momentele petrecute cu ei sunt de neuitat, toate concursurile ce au supus sprijinul nostru au clădit un pod puternic între noi, voluntarii și ei, copiii cu dizabilități. Sunt mândră de mine că m-am implicat în parteneriatele cu CSEI Elena Doamna. Nu cred că o să pot uita vreodată aceste momente frumoase ale vieții. Le mulțumesc coordonatorilor că au crezut în mine și în echipa de voluntari de la Liceul de Artă, iar acțiunile mele de voluntariat cu siguranță vor continua”, este mesajul transmis de Luana Roman, elevă în clasa a XI-a.
„Această experiență pentru mine a însemnat foarte mult! Am învățat să prețuiesc oamenii, să-i iubesc mai mult, să-i respect și să le acord atenția bine meritată. Pot spune că voluntariatul în parteneriat cu CSEI Elena Doamna m-a format ca om, între mine și ei nu au existat și nu vor exista bariere, deoarece s-au format prietenii de lungă durată. Toate momentele frumoase pe care le-am petrecut împreună au fost unice. Nu voi uita niciodată această experiență! Prietenia este cel mai frumos cuvânt care mă definește. CSEI Elena Doamna în parteneriat cu Liceul de Artă Ghe. Tattarescu pentru totdeauna!”, a spus și Alina Andrei, elevă în clasa a XI-a B.
„Voluntariatul în cadrul SNAC m-a ajutat să învăț cea mai prețioasă lecție de până acum, și anume cea a omeniei. Prin activitățile derulate în cadrul parteneriatului cu elevii de la Elena Doamna am înțeles că, dincolo de munca în echipă, interacțiunea umană și legarea de noi prietenii, se pun bazele pe care se construiesc pilonii activităților extrașcolare”, a spus și Florina Pohrib, elevă în clasa a XI-a. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?