Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

FOTO: Elevii Colegiului Pedagogic „Spiru Haret” au revenit în sediul reabilitat

          Elevii Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret” Focșani au revenit la cursuri, ieri, după finalizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare. La evenimentul festiv au fost prezenți primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, inspectorul școlar general adjunct, Lauriana Ailincuței, consilierul local Costel Bîrsan și cadre didactice de la Colegiul Pedagogic.

Atât clădirea Colegiului Național Pedagogic „Spiru Haret”, cât și sala de sport au fost reabilitate și modernizate printr-un proiect european de peste nouă milioane de lei care a fost demarat anul trecut. Proiectul de reabilitare energetică a fost suplimentat cu lucrările de reabilitare a interiorului clădirii, achitate din bugetul local.

Astfel, au fost refăcute ușile, ferestrele, instalațiile sanitare, instalațiile de încălzire, obiectele sanitare, parchetul și gresia. Conform proiectului de reabilitare, au fost montate panouri fotovoltaice, iar la sala de sport a fost instalat un sistem de ventilare mecanică și recuperator de căldură. Practic, este o clădire nouă, cu tot confortul de care au nevoie elevii și cadrele didactice.

Totodată, au fost amenajate inclusiv două laboratoare noi pentru elevii Colegiului. Primarul Focșaniului a mulțumit constructorului de la acest proiect, care a reușit să termine investiția în mai puțin de un an de zile, mai devreme decât termenul estimat inițial. De asemenea, primarul Misăilă i-a anunțat pe elevi că în următorea perioadă, aproximativ o lună de zile, va fi adus și mobilierul nou, achiziționat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Deja a fost semnat contractul cu furnizorul de mobilă și se lucrează la mobilierul pentru școli. Nu în ultimul rând, la propunerea primarului Misăilă, în Consiliul Local Focșani a fost aprobat proiectul prin care Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” va avea o grădiniță arondată în următorul an școlar, respectiv Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 din Focșani.

Primarul a precizat că mai trebuie primit doar acordul Ministerului Educației pentru această modificare. La rândul său, directorul Natașa Simion a mulțumit administrației locale pentru investiția realizată la Colegiul Pedagogic. Directorul Colegiului a mulțumit profesorilor, personalului auxiliar dar și părinților care s-au implicat pentru ca mutarea în sediul reabilitat să fie cât mai rapidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?