Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652
Ediția: Miercuri 19 iunie 2024. Nr. 6652

FOTO! Poliția Vrancea: Acțiune cu efective mărite în Focșani, Slobozia Ciorăști, Câmpineanca, Cotești și Cârligele

ACȚIUNE CU EFECTIVE MĂRITE ÎN MUNICIPIUL FOCȘANI ȘI ÎN MEDIUL RURAL

             În acest sfârșit de săptămână, pe anumite intervale orare, atât în timpul zilei cât și noaptea, la nivelul Poliției Municipiului Focșani a fost organizată o acțiune cu efective mărite pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor.

Astfel, peste 80 de polițiști de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea au acționat pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural (comunele Slobozia Ciorăști, Cotești, Cârligele și Câmpineanca), verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, respectiv pe linia prevenirii producerii accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost organizate 8 filtre rutiere în municipiul Focșani dar și în mediul rural, în zonele cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere, precum și o razie în Piața Moldovei din municipiul Focșani.

Au fost legitimate 381 de persoane, controlate 195 de autoturisme, fiind  efectuate aproximativ 150 de testări cu aparatele din dotare și cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

În acest context, au fost verificate 2 societăți comerciale, 10 săli de jocuri de noroc și 10 agenți de securitate. 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 27.000 de lei, dintre care 99 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, polițiștii au retras 7 certificate de înmatriculare și au reținut 3 permise de conducere.

Exemplu:

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 20:05, polițiștii Biroului Rutier Focșani au oprit în trafic,  pe strada Mărășești din municipiul Focșani, un autoturism condus de o femeie, de 55 de ani.

În urma testării acesteia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la spital, unde i-au fost prelevate mostre bilogice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comunicat IPJ Vrancea din 8 aprilie 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?