Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

„Magia nu apare din mintea regizorului, ci din inimile actorilor” (James Cameron)


Acesta a fost motto-ul activității de astăzi, 27 Martie 2017, în care elevii clasei a IV-a C ai Åžcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani, împreună cu părinții – care au intrat în jocul organizatorilor – au desfășurat activitatea „Dulceață din suflet pentru… suflet”.
    Împletind secvențe din celebrele basme studiate în anii copilăriei cu teatrul modern, copiii au pătruns în lumea minunată a „măștilor”, dând viață personajelor din „Capra cu trei iezi”, „Amintiri din copilărie” (I. Creangă), „Dumbrava minunată” (M. Sadoveanu), „Fetița cu chibrituri” (H. Ch. Andersen), „Cenușăreasa”, „Albă ca Zăpada”, „Scufița roșie”, „Hansel și Grettel” (Frații Grimm), „De la Apenini la Anzi” (Edmondo de Amicis), uimindu-și invitații – cadre didactice și părinți – cu talentul și pasiunea lor pentru teatru. Prin rolurile interpretate, copiii au avut ca scop transmiterea unui mesaj de suflet: drumul prin viață este mai ușor atunci când mama îți este alături, fie doar cu un zâmbet. Emoțiile au pus stăpânire pe invitați atunci când mămicile au primit „borcănașul cu dulceață de suflet” – ce cuprindea gândurile copiilor pentru cele care le-au dat viață.

    Nici părinții nu s-au lăsat mai prejos! Ei și-au intrat repede în „roluri”, demonstrându-și abilitățile de recitatori, răspunzând dialogului de suflet prin poeziile și gândurile dedicate copiilor. Aceștia, foarte mândri și emoționați, și-au aplaudat la scenă deschisă părinții.
    Activitatea, care celebrează Ziua Mondială a Teatrului, marcând cei 55 de ani de existență, s-a desfășurat în cadrul bibliotecii și a fost coordonată de prof. înv. primar Rodica Vucmanovici și bibliotecara Liliana Leonte.

Liliana Leonte, Åžcoala Gimnazială „Anghel Saligny” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?