Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Fiscul așteaptă ca 3.000 de fermieri să-și plătească impozitul agricol


Peste trei mii de agricultori vrânceni au anunțat Fiscul despre faptul că au obținut venituri din activități agricole și trebuie să achite impozitele către stat. Prima rată din impozitul pe venit și contribuția de asigurări de sănătate aferentă trebuie plătită până la 25 octombrie.
Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Vrancea reamintește că acest impozit trebuie plătit de fermierii care obțin venituri din activități agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit, provenind din cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea plantațiilor viticole, pomicole, arbuștilor fructiferi și altele asemenea; creșterea și exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală. „Atât impozitul pe veniturile din activități agricole cât și contribuția de asigurări de sănătate sunt stabilite prin decizie de impunere emisă de organul fiscal de domiciliu, comunicată contribuabililor potrivit prevederilor Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare. Deciziile emise de organele fiscale au la bază declarațiile 221, depuse de contribuabili ce au avut termen de depunere 25 mai 2016. La nivelul județului Vrancea au fost depuse un număr de 3030 declarații 221”, au precizat reprezentanții AJFP Vrancea.
 Aceștia au arătat că acest impozit pe veniturile din activități agricole poate fi achitat atât la trezoreriile unde își au domiciliul contribuabilii, cât și la unitățile administrativ teritoriale cu care AJFP Vrancea are încheiate protocoale valabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?