Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Drumurile din Fitionești pe care s-au efectuat lucrări la sistemul de canalizare vor fi asfaltate


Primăria Fitionești a demarat lucrările de refacere a stratului de asfalt de pe străzile pe care au fost executate lucrări la sistemul public centralizat de canalizare și stație de epurare.  Valoarea estimată a lucrărilor este de 750 mii de lei. Lucrările constau în refacere a structurii rutiere și refacerea stratului de asfalt de pe toate drumurile din localitate, care au fost afectate de lucrările de canalizare.
    Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu, speră ca până la finele anului lucrările la sistemul de canalizare să fie finalizate, iar acesta să devină funcțional.  „Am reușit să obținem finanțare pentru refacerea tuturor drumurilor locale care au fost afectate ca urmare a introducerii rețelei de canalizare. Sper ca până la finele anului, dacă vremea o va permite, sistemul de canalizare să devină funcțional. Până în acest moment au fost finalizate lucrările în satele Ghimicești și Pisc. Totodată, au fost începute lucrările și în satul Mănăstioara, dar și în satul Fitionești, unde se lucrează pe drumurile de comunicații și de interes local”, a afirmat primarul Iordache Cazacu. Sistemul de canalizare va avea o lungime de 14 kilometri, o stație de epurare și stație de vacuum. Primarul Iordache Cazacu a declarat că sistemul pe vacuum este unul foarte performant și care va reduce cheltuielile de întreținere cu 40 la sută. „Este un sistem performant care folosește o tehnologie pe vacuum. Practic, apele uzate sunt colectate de stația de vacuum, care le trimite către stația de epurare unde vor fi procesate. Am ales această variantă deoarece cheltuielile cu mentenanța vor fi mai mici cu 40 la sută față de un sistem clasic, iar consumul de energie electrică va fi mult redus”, a precizat Iordache Cazacu.
    Autoritățile locale au obținut o finanțare de aproximativ 16 milioane de lei pentru construirea unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare care va deservi întreaga comună. Finanțarea este asigurată de Ministerul Administrației și Dezvoltării Regionale, prin HG 577/1997, privind canalizarea și epurarea apelor uzate la sate.
Tot anul acesta, primarul Iordache Cazacu vrea să înceapă lucrările la noul sediu al primăriei. Finanțarea va fi asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), valoarea investiției fiind de un milion de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?