Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Module de orientare în carieră pentru liceeni, implementate de Fundația „Dreptul la Educație”


Fundația „Dreptul la Educație” și OTP Bank România continuă, pentru al doilea an consecutiv, implementarea modulelor de orientare în carieră pentru elevii din clasele IX – XII, în două instituții de învățământ din Focșani, în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, organizat de Ministerul Educației Naționale. Astfel, acțiuni în cadrul acestui program vor fi desfășurate în săptămâna 7-11 noiembrie, pentru elevii din clasele a IX-a și a XII ai Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu” și, începând cu 14 noiembrie, pentru elevii din clasa a XII-a ai Liceului Pedagogic „Spiru Haret”. „Sunt conștientă de cât de mare este nevoia de dezvoltare personală a elevilor și de cât de lacunară este educația formală în această privință. Pe lângă ceea ce învață în scoală, adolescenții au o nevoie la fel de mare să se descopere pe sine, să conștientizeze care le sunt punctele forte și cele slabe, cum anume se pot dezvolta armonios, dar și să învețe să se valorizeze eficient într-un mediu dificil și, de multe ori, amețitor”, a declarat Carmen Ion, profesor la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, prin intermediul comunicatului de presă trimis redacției noastre.
    Trainerii Fundației vor implementa activități care constau în exerciții de autocunoaștere pentru elevi, menite să îi ajute să-și conștientizeze propriile aptitudini și să își stabilească obiective de dezvoltare pentru îndeplinirea aspirațiilor profesionale. „Cu cât elevii au acces mai repede la asemenea informații, cu atât este mai mare probabilitatea ca ei să se transforme în adulți capabili să-și gestioneze cariera într-un mod responsabil”, a spus Răzvan Anghene, director la Sucursala OTP Bank Focșani.
    Împreună cu tutorii, elevii vor analiza oportunitățile existente pe piața muncii și vor învăța cum să își planifice timpul, cum să se prezinte la un interviu, cum să comunice eficient și să își construiască un brand personal. „Un curs benefic pentru elevi, cu o prezentare interactivă, din care elevii învață cum să își construiască în mod conștient cariera, pornind de la identificarea setului de aptitudini și puncte forte, corelate cu opțiunile și oportunitățile oferite de piața muncii”, a declarat Diana Giurgea, profesor la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani.
    Modulele de orientare în carieră sunt gratuite, iar înscrierea poate fi realizată atât de către profesori, cât și de către părinți, la adresa nouageneratie@estedreptulmeu.ro. Cei interesați pot obține detalii suplimentare la aceeași adresă de e-mail sau pe website-ul Fundației, www.estedreptulmeu.ro. „Copiii care participă la toate cele 4 module vor participa automat la o tragere la sorți, în urma căreia trei elevi vor câștiga o excursie de două zile în Ungaria, la începutul lunii decembrie, în timp ce alți 10 elevi vor câștiga câte o baterie externă pentru dispozitive mobile plus renumita carte de dezvoltare personală «Comportament inadecvat. Nașterea economiei comportamentale», scrisă de Richard H. Thaler”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?