Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Profesor condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei eleve, prea bolnav ca să muncească în folosul comunității

Inapt temporar” pentru muncă. Aceasta scrie în documentele medicale prezentate de un cadru didactic, condamnat pentru agresiune sexuală asupra unei eleve și căruia i s-a impus să presteze muncă în folosul comunității. Informația a fost publicată pe rejust.ro, dat fiind că, atunci când a fost notificat că trebuie să înceapă munca neremunerată, condamnatul a venit cu acte medicale, astfel că Serviciul de Probațiune Vrancea a înștiințat instanța. La judecătorie s-a constatat că, într-adevăr, profesorul trebuia – conform sentinței – să presteze 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei oraşului Panciu sau Primăriei comunei Străoane, „însă această obligaţie nu poate fi pusă în executare din cauza stării de sănătate”.

          Profesorul a fost condamnat definitiv în iunie 2023 la 3 ani închisoare cu suspendare pentru agresiune sexuală, plus executarea celor 90 de zile de muncă în folosul comunității. Ulterior, după ce s-a „căutat” la medici, cadrul didactic a depus la dosarul de probaţiune o fișă de aptitudini, precum și alte acte, din care rezulta inclusiv că este încadrat în grad de handicap accentuat. „Astfel, (…) urmează a se admite sesizarea Serviciului de probaţiune şi a se dispune  încetarea obligaţiei persoanei supravegheate de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii”, a concluzionat instanța.

Fapta pentru care a fost condamnat profesorul fusese sesizată în octombrie 2020, de tatăl unei eleve de clasa a VIII-a, care relatase polițiștilor că fiica sa, în timpul orei, a fost pipăită pe sâni de inculpat. Permanent, acesta a negat că ar fi făcut așa ceva, deși mai multe eleve au povestit în timpul anchetei că profesorul le agresase în aceeași manieră în trecut, ba chiar că fusese anunțată conducerea liceului, care a promis că „va rezolva”. Iar declarațiile elevilor au contat substanțial în anchetă, procurorii concluzionând că „este improbabil ca atât de mulți copii să mintă cu privire la gesturile inadecvate ale cadrului didactic față de o colegă, nefiind motiv sau vreun interes pentru a distorsiona realitatea”.

Foto cu rol ilustrativ, sursa: stockking – https://www.freepik.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?