Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Premii pentru tinerii participanți la Şcoala de Studii Politice a TSD Vrancea


Åžcoala de Studii Politice a TSD Vrancea s-a încheiat, vineri, după trei zile de discuții pe teme din cele mai variate. Nevoia de modernizare a sistemului educativ românesc, rolul societății civile în contextul României de astăzi, perspectiva sociologică a câmpului politic românesc înainte de alegerile parlamentare, modalități de organizare a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și noua lege a alegerilor parlamentare au fost principalele teme abordate în cadrul Școlii de Vară a TSD Vrancea.
    În ultima zi a întâlnirii, a conferențiat pentru cei 100 de tineri social democrați  europarlamentarul Victor Negrescu. „Tinerii vrânceni mi-au demonstrat astăzi că există un interes deosebit pentru temele europene peste tot în țară. Mă bucur că ceea ce am inițiat în urmă cu 9 ani prin Pes Activists Romania devine realitate – temele europene au devenit subiecte centrale pe agenda publică din România. Îl felicit pe dl. senator Cristi Dumitrescu pentru faptul că de 10 ani susține și organizează această școală politică pentru tineri”, a precizat europarlamentarul Victor Negrescu.
    Cele mai bune întrebări adresate invitaților de către tineri au fost premiate de organizatori. Astfel, premiul I a fost adjudecat de Claudia Gogonel, care a primit un aparat foto Nikon, premiul II a ajuns Sorela Pruteanu, care a primit o cameră video pentru bicicletă, iar premiul III a fost adjudecat de Ionuț Avram, care a primit un telefon Nokia. Mențiunea a fost adjudecată de Mirel Sbîrciog, care a primit o excursie la Bruxelles, la Palatul Parlamentului European.
    Aproximativ o sută de tineri social democrați vrânceni au participat la cea de a X-a ediție a „Åžcolii de Studii Politice a Tineretului Social Democrat Vrâncean”, ce a avut loc în perioada 7-9 septembrie la Greșu. La deschiderea oficială a Școlii de Vară a TSD Vrancea a participat și Gabi Petrea, președintele TSD, care le-a vorbit tinerilor despre importanța implicării acestora în politică și în acțiunile de conștientizare a rolului pe care îl are Partidul Social Democrat în politica și administrația românească.

    În cea de-a doua zi a manifestărilor, le-au vorbit tinerilor profesorul universitar Mihai Milca de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreședintele PSD, senatorul Ecaterina Andronescu, dar și președintele Camerei Deputaților, deputatul Florin Iordache. Acesta din urmă le-a explicat tinerilor social democrați cât de importantă este organizarea campaniei electorale pentru alegerile Parlamentare și le-a prezentat principalele modificări pe care le aduce Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.  „Inițial, s-a plecat de la 460 de deputați și senatori și s-a ajuns la situația hilară a avea 140 de oameni în plus, adică aproape 600 de parlamentari ceea ce nu era normal”, a susținut deputatul Florin Iordache. Președintele Camerei Deputaților a precizat că în Comisia de Cod Electoral toate partidele au hotărât să fie reintrodus votul pe listă și s-a stabilit ca numărul parlamentarilor să fie de 466 din care 330 de deputați și 136 de senatori.
    Vicepreședintele PSD, senatorul Ecaterina Andronescu le-a vorbit tinerilor social democrați vrânceni despre nevoia de modernizare a sistemului educativ românesc și le-a explicat care sunt principalele propuneri pe care social democrații le vor pune în aplicare după alegerile generale din iarnă.
    La rândul său, senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu, a declarat că acest eveniment al tinerilor social democrați vrânceni a fost organizat cu sprijinul președintelui PSD Vrancea, Marian Oprișan, cu scopul de a-i pregăti pe tineri să devină importanți oameni pentru viitor. „Școala de Vară a TSD Vrancea este un proiect urmărit cu asiduitate și multă dăruire de către tinerii vrânceni care au învățat foarte bine că nu pot avea o organizație puternică pe țară dacă nu ai militanți pregătiți corespunzător atât teoretic cât și practic. Președintele Marian Oprișan a înțeles dintotdeauna că în politică, cheia succesului este justul echilibru între experiență și tinerețe, între competență și inovare, care se poate realiza doar prin pregătire asiduă a tinerilor. Atât timp cât va exista Școala de Vară a TSD Vrancea vom aduce un plus organizației”, a precizat senatorul Cristian Dumitrescu.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?