Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

FOTO: Activități culturale în comuna Jariștea, susținute de autoritățile locale

Comunicat de presă:

În cadrul proiectului „Educație culturală – educație de calitate pentru jarișteni”, contract nr. 132/ PNRR/31.03.2023, apelul PNRR/2022/C11/I5 – 1, finanțat de AFCN, beneficiar ASOCIAȚIA „RENATO”, cofinanțare din partea UAT comuna Jariștea, în data de 2 iunie s-au desfășurat activități culturale inedite. A fost lansață revista „Micii redactori”, care a cuprins texte realizate de către elevii Școlii Gimnaziale Jariștea care au participat în cadrul proiectului, s-au realizat dramatizări și o întâlnire cu scriitori.

Au participat Irene Postolache, membru al Uniunii Scriitorilor din România, autoare de cărți pentru copii, Amalia Ion, scriitoare și profesor, Lăcrămioara Teodorescu, scriitoare de poezii pentru copii și Anda Toma, ilustrator și grafician de cărți pentru copii și autoare a cărții „Cocoficuri pentru minți jucăușe”.

Activitatea a fost una deosebită prin prezentările realizate de către scriitori, schimburile de experiență dintre generații, precum și dramatizările pregătite de către elevii emoționați care, cu ajutorul profesorilor coordonatori, Marcela Ghiuță și Șerbu Georgiana Alexandra, au reușit să contureze imaginea lumii caragialiene traspuse în zilele noastre.

La activitate a fost prezent domnul primar al comunei Jariștea, Grama Marius Ciprian, care, prin cofinanțarea acestui proiect, a dat dovadă de sprijin în ceea ce privește educația realizată în comuna pe care o conduce, alături de membrii Consiliului Local, precum și domnul director al Școlii Gimnaziale Jariștea, profesor Vrînceanu Mirică.

Scopul proiectului cultural este creșterea nivelului cultural al comunei Jariștea, județul Vrancea în domeniul culturii scrise în vederea formării și consolidării de valori culturale, care vor genera beneficii locuitorilor acesteia din punct de vedere spiritual, intelectual, moral și existențial.

Mulțumim elevilor, familiilor acestora, domnilor profesori, domnului primar și membrilor Consiliului Local, precum și scriitorilor care, prin experiențele împărtășite, au reușit să ajungă la sufletul celor prezenți, oferind exemple de bune practici în ceea ce privește lectura, scrierea creativă și activitățile culturale.

Prof. Ghiuță Marcela – manager proiect cultural, prof. dr. Șerbu Georgiana Alexandra – expert implementare activități proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

_ga

Other

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?