Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Calendarul admiterii la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) au făcut public calendarul admiterii absolvenților de clasa a VIII-a, din seria curentă și anii anteriori, la licee, școli profesionale și învățământ liceal cu frecvență redusă. Pentru a fi admiși la liceu, învățământ de zi, și la școlile profesionale, în cazul în care sunt mai mulți candidați decât locuri disponibile, absolvenții trebuie să susțină câteva probe.
Potrivit calendarului privind evaluarea națională 2016, candidații se pot înscrie la examen în perioada 15-17 iunie, urmând ca elevii de clasele a VIII-a să încheie cursurile pe 17 iunie. Prima probă scrisă, la limba și literatura română, va avea loc pe 27 iunie, iar pe 29 iunie la matematică. Primele rezultate vor fi afișate pe 1 iulie, iar cele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 5 iulie. În perioada 8-12 iulie, absolvenții vor completa fișele de înscriere cu opțiunile alese, urmând ca prima repartizare la liceu să aibă loc pe 19 iulie.
A doua repartizare la liceu va avea loc pe 28 iulie, iar cea de-a treia în perioada 1-2 septembrie. Între timp, în perioada 11 – 13 iulie are loc repartizarea pe locurilor speciale pentru romi, iar în perioada 14 – 16 iulie a candidaților pentru învățământul special. În perioada 27-29 iulie are loc admiterea candidaților pentru învățământul seral sau cu frecvență redusă.
Până la repartizare însă, în mai vor avea loc ședințe cu părinții și elevii de instruire privind procedura de admitere la liceu și a planului de școlarizare, la sediile unitățile de învățământ urmând a fi afișate broșuri cu informații legate de oferta educațională.
Anul acesta, președintele comisiei de Evaluare Națională este inspectorul școlar Corina Giurcă. În 2016, aproximativ 3 mii de elevi vor absolvi cursurile claselor a VIII-a, la nivelul întregului județ.

Admitere învățământ profesional 3 ani AICI.
Admitere liceu  AICI.
Calcul medie admitere AICI.
Calendarul admiterii la liceu AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?