Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Elev de la Unirea, în lotul lărgit al naționalei de biologie pentru Olimpiada Internațională din Marea Britanie


Un elev de clasa a XII-a, de la Colegiul Național Unirea din Focșani, a fost inclus în lotul lărgit al naționalei de biologie, în vederea participării la Olimpiada Internațională ce se va desfășura în Marea Britanie, în luna iulie. Este vorba de Mihai Botezatu. La olimpiada națională de biologie, ce a avut loc la Baia Mare, au participat 5 elevi vrânceni, Mihai Botezatu obținând 86 de puncte din 100.
Potrivit inspectorului școlar de specialitate, Eleonora Dărmănescu, în lotul lărgit sunt incluși 20 de elevi, din întreaga țară, care vor participa, timp de 2 săptămâni, la pregătire de specialitate, ce va avea loc la Facultatea de Biologie din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj. După acest stagiu de pregătire, candidații vor fi din nou testați, ocazie cu care se va forma lotul restrâns, de 4 elevi, pentru participarea la Olimpiada Internațională din Marea Britanie. Anul trecut, olimpiada internațională a avut loc în Turcia, dar a fost anulată din cauza unor atentate teroriste.
„Mihai are un avantaj, căci la selecția pentru lotul lărgit materia este din clasele IX-XII, iar el este în clasa a XII-a. El a participat și anul trecut și a luat mențiune. De asemenea, anul acesta, o altă elevă din Vrancea, Larisa Chiriac, din clasa a XI-a, a obținut mențiune. Amândoi elevii, îndrumați de profesoara Ciucu Corina, pot fi admiși la facultatea de medicină fără examen”, ne-a spus inspectorul școlar Eleonora Dărmănescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?