Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

ULTIMA ORĂ! VIDEO:Protest spontan la Direcția de Finanțe


La această oră (15.30) are loc un protest spontan al angajaților Direcției de Finanțe Vrancea, care sunt nemulțumiți de nivelul de salarizare. Vom reveni cu informații.

UPDATE!!Aproape 50 de funcționari ai Fiscului au ieșit în stradă la Focșani într-o acțiune de protest spontan față de proiectul legii salarizării.

 Funcționarii sunt nemulțumiți de grila de salarizare propusă pentru angajații din instituțiile deconcentrate ale Fiscului, care au salarii mult mai mici det funcționarii din aparatul central al ministerului sau ANAF. Liderul sindicatului din Fiscul focșănean, Ion Mihalcea, a arătat că este un protest spontan, care se va desfășura până la sfârșitul programului de lucru. „Funcționarea ghișeelor funcționează normal, se fac încasări la casierie. Este un protest spontan din partea salariaților instituției. Noi nu vrem sporuri, vrem doar o grilă de salarizare corectă”, a spus Ion Mihalcea. Oamenii spun că diferențele față de salarizarea funcționarilor din aparatul central sunt foarte mari, deși încasările la bugetul de stat se fac în teritoriu. „Această grilă de salarizare ne dezavantajează total pe noi . Este o discrepanță foarte mare între salariile la nivel central, din cadrul Ministerului și ANAF-ului și salariile noastre, ale deconcentratelor. Salariul lor este mai mare decât al nostru cu 50-60%, pe aceeași funcție. Ei au activitate de coordonare, îndrumare, nu lucrează cu contribuabilii. Să spunem că ei au muncă mai calificată dar nu se justifică această diferență de 60%. după aceea vin să pună presiune pe noi ca să fie eficienți. Atunci stăm și noi o lună în grevă, să vedem pe cine mai monitorizează și cui îi mai fac plan de încasări”, a spus Angela Portase, șef serviciu în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?