Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Cât costă brazii în pieţele din România


În piețe și magazine, brazii se vând la prețuri între 20 și 3.000 de lei, însă, pe lângă aceste oferte, pe site-uri au apărut anunțuri prin care diverse persoane își scot la vânzare chiar bradul crescut în curte. Mulți oameni însă aleg să cumpere, cu 2-3 lei, doar o crenguță, „de miros”.

GALAÅ¢I
La Galați, brazii pot fi cumpărați din piețe și supermarketuri, la prețuri care pornesc de la 20 de lei, dar pot depăși 1.000 de lei. Spre exemplu, în Piața Centrală, brazii care nu sunt mai înalți de jumătate de metru costă 25 de lei, în timp ce brazii între unu și doi metri se vând la prețuri cuprinse între 40 și 180 de lei. Brazii mai înalți de doi metri pot costa și peste 200 de lei.
În general, brazii care se vând în Piața Centrală sunt aduși din județul Vrancea. „Avem brazi pentru toate buzunarele, de la Lepșa i-am adus. Acum să vină și clienții că sunt brazi veritabili”, a afirmat un comerciant de brazi din Piața Centrală. În această piață se pot găsi și molizi, care provin din Ucraina și care au prețuri de 40-60 de lei, în cazul celor de 1-1,5 metri înălțime, dar pot ajunge și la 120 de lei, la cei de doi metri înălțime. În piața din cartierul Micro 17, cei mai ieftini brazi, aduși tot din județul Vrancea, se găsesc la 20 de lei, iar cei mai scumpi, care pot ajunge și la trei metri înălțime, costă circa 200 de lei.
O simplă crenguță de brad care costă 3-4 lei. „Noi avem un brad artificial cumpărat cu ani în urmă, așa că nu mai luăm unul nou. O să cumpăr câteva crenguțe să se simtă în casă, de Crăciun, mirosul de brad”, spune o gălățeancă aflată în piața din Micro 17.
În supermarket-uri oferta este mai diversificată. Aici, cei mai ieftini brazi, dar în ghiveci, se găsesc la 40 de lei, dacă măsoară circa un metru, și la 75 de lei, dacă au circa 1,5 metri înălțime. În același magazin, un brad fără ghiveci, de aproximativ 2,5 metri, costă 127 de lei, fiind vorba despre pomi aduși din județul Sălaj. Într-un alt supermarket, un brad în ghiveci, de aproximativ doi metri, costă 490 de lei, iar unul de 4-5 metri înălțime și cu o coroană bogată se vinde cu 1.400 de lei. Sunt însă și brazi mai mici de un metru, care costă câteva zeci de lei, sau de aproximativ 1,5 metri, la prețul de circa 150 de lei, fiind vorba despre brazi care provin din zona județului Cluj.
În supermarket-uri se găsesc însă și brazi artificiali, unul înalt de circa doi metri având un preț de aproximativ o sută de lei. Dacă bradul are și alte decorațiuni și o instalație de lumini, prețul poate ajunge la 250 de lei.
Articolul integral pe www.mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?