Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

ALARMĂ de cutremur pentru mobil


Ziarul Financiar a provocat studenții la jurnalism să scrie despre proiectele studenților în IT care au pus pe masă, pe 7 martie, proiecte la hackathonul Innovation Labs – un program de preaccelerare care își propune să aducă produsele it rezultate din idei cu potențial mai aproape de investitori. Aceste produse sau servicii sunt cele care i-ar putea transforma în viitori milionari pe studenții la IT. (…) Dragoș Corlătescu și prietenul lui Andrei Duma au venit la a treia ediție a Innovation Labs de anul acesta cu propunerea de a construi o aplicație de mobil, Seismo, care să alarmeze utilizatorii cu puțin timp înaintea unui cutremur. Seismo le trimite utilizatorilor sms-uri și push notifications. „Noi aproximăm că putem anunța cu 20-25 de secunde înaintea seismului. Dacă ești mai aproape de epicentru este mai puțin, dacă ești mai departe e mai mult. Considerăm că e timp suficient pentru a te pune la adăpost și să conștientizezi că urmează un pericol”, spune Dragoș.
    Studentul, care este anul III la Calculatoare, se întâlnește (…) cu reprezentanții de la Institutul de Fizică a Pământului să le propună o colaborare – „ei sunt cea mai bună sursă, au cele mai bune echipamente de detectare a seismelor”. Ideea acestui produs a venit pentru că mama lui Andrei este speriată că urmează un cutremur mare – „o reacție normală dacă te uiți la știri”. Cu gândul la asta, Andrei s-a hotărât să facă o aplicație care să ajute oamenii și să le dea siguranță. În România mai există un singur sistem de acest gen, se numește Cutremur Vrancea, dar este disponibil doar pentru iOs și are un preț destul de mare – cinci euro pe lună sau 50 de euro pe an. Dragoș spune că nici „review-urile lor nu sunt foarte bune” și ei vor să construiască ceva mai bun și mai accesibil. Cei doi își propun ca până la sfârșitul concursului să aibă un prototip funcțional – „momentan avem partea de server și lucrăm la partea de android. Vrem curând să simulăm seismograful printr-un telefon, în sensul în care vom folosi accelerometrul și vom da un pumn în masă, iar pe celălalt telefon o să apară notificare ca și cum ar fi cutremur”.
    Articolul integral pe http://www.zf.ro/zf-24/viitorii-jurnalisti-scriu-despre-viitorii-milionari-in-it-articol-declarat-castigator-de-zf-in-cadrul-proiectului-innovation-labs-alarma-de-cutremur-pentru-mobil-14033593

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?