Crescătorii de porci vor putea vinde carnea animalelor crescute în gospodăria proprie, în Piața Moldovei din Focșani. De mâine la prânz va fi permisă vânzarea cărnii la tarabele din Piața Moldovei însă doar pentru animalele sacrificate la abatoarele autorizate. Va fi o supraveghere drastică și vor avea acces la mese doar crescătorii care prezintă documente precum certificat de producător, carnet de sănătate pentru animale, seria crotaliului. Directorul Administrației Piețelor, Fănică Popa, ne-a spus că au fost amenajate 100 de mese pentru crescătorii care vor veni în Piața Moldovei. „Începând de luni, la prânz, se va permite vânzarea la mesele pe care le avem amenajate în piață. Sunt condiții stricte pentru crescătorii de animale, porcii trebuie sacrificați numai în abatoare autorizate, să prezinte anumite documente, inclusiv chitanța de la abator”, ne-a spus directorul Fănică Popa.
Micii fermieri au protestat la Prefectura Vrancea în urmă cu câteva zile pentru că nu puteau vinde carnea de porc în piață.