Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Patru cai au fost sacrificaţi la abatoarele vrâncene în 2012


   Doar patru cai au fost sacrificați în abatoarele vrâncene în cursul anului 2012, arată o verificare a medicilor veterinari din Vrancea. Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Necula Botezatu, a declarat că este vorba despre abatorul Luky Comprod din Homocea, unde au fost sacrificate două cabaline în luna mai și câte un cal în lunile iunie și noiembrie. Însă cadavrele animalelor au fost incinerate potrivit legislației. „Cele patru cabaline au fost sacrificate ca urmare a diagnosticării cu anemie infecțioasă, după care au fost incinerate cu respectarea Ordinului 80 din 2005 al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, a afirmat directorul Botezatu.
   La Romcarm Prod Distribution Adjud, o unitate de tranșare independentă, nu a fost tranșat niciun lot de carne de cal în cursul anului 2012 și nici nu s-au expediat cărnuri tranșate către spațiul comunitar.
Verificările au fost declanșate de autoritățile sanitar veterinare după ce autoritățile din Marea Britanie au descoperit carne de cal în loc de vită în lasagna, iar pe lista furnizorilor au fost indicate abatoare din România. Această fraudă cu carne de cal ar putea data „din luna august 2012”, a adăugat Findus de la Londra, citând o scrisoare din partea furnizorului său francez Comigel.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?