Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Acțiune de AMPLOARE a inspectorilor de la ISCTR. Un șofer i-a ÎNJURAT și AMENINȚAT


Sute de mașini au fost oprite în trafic și verificate de inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) și Poliția Rutieră, în timpul unei acțiuni, care a început duminică noapte și s-a încheiat marți noapte. Verificările i-au vizat pe transportatorii de mărfuri și persoane, iar numărul neregulilor constatate și a sancțiunilor aplicate a fost de ordinul zecilor.
    Potrivit inspectorului șef teritorial al Inspectoratului Teritorial nr. 3, Laurențiu Marin, în perioada amintită au fost oprite în trafic și verificate 347 de mașini, 292 dintre acestea fiind de transport marfă și alte 55 de transport persoane. Au fost aplicate în total 78 de amenzi, în valoare de 213.600 lei. „La acțiune au participat inspectori din Vrancea, Bacău, Vaslui, Galați și Buzău. De asemenea, la acțiune au luat parte polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere Vrancea, dar și jandarmi. În timpul acțiunii, care s-a desfășurat atât noaptea cât și ziua, au fost verificate în total 347 de autovehicule, transport marfă și persoane. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 213.600 lei. Pe această cale aș vrea să mulțumesc Poliției Rutiere și Jandarmeriei pentru sprijinul pe care ni l-au acordat”,  a transmis Laurențiu Marin (FOTO).
    Verificările inspectorilor de la ISCTR în trafic au continuat și ieri, când aceștia au întâmpinat și probleme, pentru că nu toată lumea înțelege că legea trebuie respectată. Astfel, un bărbat din Suceava, care transporta mașini aduse din Anglia, a făcut un scandal monstru cu inspectorii, pe motiv că și-au „permis” să-l oprească și să-i verifice cardul. Mașina cu numere de Suceava a fost oprită în trafic la Bizighești.     Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții ISCTR, inspectorii au mers la mașină, s-au prezentat și i-au cerut șoferului cardul pentru a verifica dacă s-au respectat timpii de condus-odihnă. L-au primit, dar nu ușor, ci cu vociferări și comentarii ge genul „de ce mă opriți voi pe mine”, „cum vă permiteți, că eu sunt” și „vă aranjez eu că știu multă lume”. În urma verificărilor s-au găsit și nereguli, în sensul că pe card apăreau doar 30 de kilometri parcurși, ceea ce este aproape imposibil în condițiile în care mașinile veneau din Anglia. Întrucât s-a constatat această neregulă, inspectorii de la ISCTR au făcut verificări mai amănunțite, pe o perioadă mai mare, ceea ce l-a deranjat și mai tare pe șofer, care a început din nou să jignească, să înjure și să amenințe. La fața locului a ajuns și un echipaj al Poliției Rutiere pentru a calma spiritele încinse.
    De altfel, nu este prima dată când inspectorii de la ISCTR și nu doar ei, sunt luați la întrebări de șoferi deranjați că au fost opriți ori că li se cer documentele, cerând întotdeauna explicații cu privire la acțiunile care sunt în desfășurare. Laurențiu Marin ne-a spus că astfel de verificări în trafic vor continua astfel încât toată lumea să înțeleagă că legea trebuie respectată. În ultima vreme, incidentele din trafic sunt tot mai dese, fiecare făcând ce-l taie capul. Incidentul de la Bizighești cu inspectorii din cadrul ISCTR, vine la doar o zi distanță de cel din Focșani, unde un șofer a făcut circ cu Poliția Locală și a fugit pur și simplu de lângă polițiști, fără să-i pese că ar putea fi tras la răspundere.
    Anterior acestor incidente, un alt șofer care era băut, nu avea permis și conducea o mașină furată, a ignorat în totalitate semnalele de oprire făcute de polițiștii din Bolotești și și-a continuat goana prin comună cu poliția pe urmele lui, până când nu a mai văzut pe unde merge și s-a oprit cu autoturismul în gardul unei case.
    De-a lungul timpului au fost cazuri și mai grave în care au fost implicați șoferi, oamenii legii fiind uneori puși în situația și să folosească armamentul din dotare. Nici așa nu s-a reușit oprirea unei mașini în Focșani, anul trecut. Atunci când a oprit autoturismul, după o urmărire prin tot orașul, șoferul a fost scos din mașină după ce i s-a spart un geam pentru că nu a vrut sub nicio formă să iasă, chiar dacă lângă autoturismul său era o armată de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?