Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

SDN Vrancea montează parazăpezi pe drumurile naţionale


Secția de Drumuri Naționale Vrancea a demarat acțiunea de montare a parazăpezilor care să protejeze drumurile naționale în această iarnă. „Am demarat acțiunea de montare a parazăpezilor în punctele situate pe drumurile naționale cunoscute ca fiind foarte critice în ceea ce privește depunerea de troieni de zăpadă pe carosabil, situații care duc la blocarea traficului. Anul acesta montăm parazăpezi metalici și din plasă, care au o lungime totală de 33 de kilometri, în condițiile în care necesarul ar fi de 72 de kilometri de parazăpezi”, a declarat directorul SDN Vrancea, Marian Paraschiv.
    Acesta a precizat că punctele prioritare pentru montarea de parazăpezi sunt DN 2-E 85, DN 24 între Tișița și Cosmești, DN 2L între Tișița și Panciu, DN 11 A de la limita cu județul Bacău-Adjud-Adjudu Vechi și Podul Turcului, DN 2 M între Focșani și Unirea, DN 23 A, DN 2 D între Focșani și Bolotești.
    În luna iunie a.c., Secția de Drumuri Naționale a fost dotată cu trei autofreze de zăpadă de mare capacitate achiziționate în cadrul unui program derulat de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Dotarea secției cu aceste utilaje performante reprezintă un moment important, o etapă în cadrul programului ambițios pe care îl derulează  autoritățile administrației publice centrale și județene în vederea pregătirii pentru rezolvarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteo periculoase. Prefectul de Vrancea și totodată președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Nicușor Halici, a declarat că dotarea cu cele trei utilaje era absolut necesară dat fiind faptul că SDN Focșani este secția cu cel mai mare număr de kilometri de drumuri naționale.
    Directorul SDN Vrancea, Marian Paraschiv, a declarat că achiziționarea acestor autofreze înseamnă intervenție mult mai rapidă și mai eficientă. „Achiziționarea celor trei autofreze înseamnă o intervenție mult mai rapidă și mai eficientă, asta dacă ținem cont numai de faptul că au o capacitate de trei ori mai mare decât vechile autofreze. Aceste autofreze sunt complet automatizate și pot face față oricărei situații. Aceste autofreze comparativ cu vechiul parc, producție anii 50-60, sunt superioare, consumul de carburant este de trei ori mai mic, capacitatea de evacuare este de trei ori mai mare”, a precizat Marian Paraschiv. Acesta a adăugat că, beneficiind de sprijinul direct al președintelui Marian Oprișan, a reușit să doteze SDN cu utilaje. „În 2012 când am fost numit șef de secție, SDN Vrancea era subdimensionat ca dotare și personal. În momentul de față, prin sprijinul direct al președintelui Marian Oprișan am reușit să înființăm încă două districte de drumuri; Focșani-II și Bîrsești-II. Am reușit să dotăm districtele cu utilaje, autovehicule transport muncitori. Vreau să mulțumesc în mod expres conducerii județului pentru sprijinul acordat”, a mai spus directorul SDN Vrancea, Marian Paraschiv.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?