Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673
Ediția: Joi 18 iulie 2024 Nr. 6673

Adrian Năstase ar putea fi eliberat


   Adrian Năstase ar putea fi pus în libertate înainte de termen, după ce Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care poate fi eliberat. Judecătoria Sectorului 4 a înregistrat, miercuri, cererea de eliberare înainte de termen și a stabilit ca dosarul să fie judecat în 12 februarie, însă avocații fostului premier consideră că termenul este prea lung și cer schimbarea acestuia. 
   Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a declarat că, miercuri, Comisia de eliberări condiționate de la Penitenciarul Jilava a constatat că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier și a dat aviz favorabil. El a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activitățile desfășurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum și faptul că acesta a publicat trei cărți.
   Cazacu a mai spus că au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei și zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanței. Avocatul a precizat că avizul favorabil pentru eliberarea lui Adrian Năstase din penitenciar va fi analizat de judecător, o decizie a instanței putând fi dată spre sfârșitul lunii ianuarie. Avocatul a precizat că dacă hotărârea instanței nu va fi favorabilă, aceasta poate fi atacată cu recurs, ceea ce ar prelungi procedurile cu încă trei zile.
   Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. În 3 decembrie 2012, avocatul Ion Cazacu declara că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 – 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul „Trofeul calității” și ar putea fi eliberat condiționat până la sfârșitul lunii ianuarie 2013.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?