Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Filmul biografic ‘Pele’ va ajunge pe ecrane anul viitor, anunță IFC Films


Filmul biografic ‘Pele’, dedicat vieții și carierei impresionante a unuia dintre cei mai prolifici jucători de fotbal ai planetei, va fi lansat anul viitor, a anunțat compania IFC Films, care a cumpărat drepturile de distribuție pentru acest film în America de Nord, relatează UPI.com.
Michael și Jeffrey Zimbalist s-au ocupat de scenariul și regia filmului, care este produs de Imagine Entertainment și Seine Pictures. Pele a fost producător executiv al filmului. Leonardo Carvalho și Kevin de Paula interpretează rolul celebrului fotbalist brazilian când începuse să îmbrățișeze acest sport, la vârsta de 9 ani, respectiv la debutului carierei sale la 17 ani. Producătorii și regizorii au realizat un ‘casting’ impresionant la nivel internațional ca să găsească actori să poată interpreta acest rol și mai ales să se descurce cu balonul rotund. ‘Cei doi actori tineri care interpretează o parte a tinereții mele vor ajunge cu adevărat celebri, atât prin talentul lor pentru cinematografie cât și prin măiestria fotbalistică cei doi au demonstrat acest lucru’, a declarat joi Pele, 74 de ani, potrivit UPI.com.
În distribuția filmului îi mai regăsim printre alții pe Vincent D’Onofrio, Colm Meaney, Rodrigo Santoro și pe cântărețul brazilian Seu Jorge.
Născut la 23 octombrie 1940, Pele a jucat la clubul brazilian Santos, la 15 ani, și la 16 ani a debutat în echipa națională de fotbal a Braziliei, cu care a câștigat trei titluri mondiale (1958, 1962, 1970). Considerat cel mai prolific fotbalist din toate timpurile pentru cele 541 de goluri înscrise în meciuri pentru echipele sale de club, iar în total a înscris 1281 de goluri în 1363 de partide oficiale jucate ca profesionist, drept pentru care este inclus în Cartea Recordurilor. A fost votat în 1999 ‘Fotbalistul Mondial al Secolului’ de Federația Internațională pentru Istoria și Statistica Fotbalului (IFFHS), iar în același an prestigioasa revistă ‘France Football’ a cerut tuturor câștigătorilor Balonului de Aur să voteze fotbalistului secolului și tot Pele a fost alesul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?