Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Profesorii vrânceni nu au încercat să copieze la examenul de Titularizare


Examenul de Titularizare a fost un hop pentru mulți dintre profesorii participanți. Acesta a avut loc ieri, în centrele organizate la Colegiul „Gh. Asachi” și la Åžcoala „Anghel Saligny” din Focșani, candidații fiind împărțiți pe discipline de examen și săli.
Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea, la examenul de Titularizare au fost înscriși 413 candidați, iar nouă nu au putut participa pentru că au avut dosarul incomplet. De asemenea, 71 de candidați s-au retras în timpul examenului din motive personale, iar 48 au fost absenți. În total, către centrele de evaluare națională au fost trimise 285 de lucrări. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen. Pe 20 iulie vor fi afișate rezultatele, iar candidații vor avea la dispoziție două zile pentru depunerea contestațiilor, respectiv pe 20 și 21 iulie, pe 24 iulie urmând a fi afișate rezultatele finale.
Competiția este acerbă, în condițiile în care, la nivelul județului sunt doar 44 de catedre titularizabile. Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții ISJ Vrancea, cei mai mulți candidați doresc să ocupe posturi de educatoare, 82 la număr, 71 pentru învățătoare, 40 pentru limba și literatura română, 31 pentru educație fizică și sport, 28 pentru limba engleză.
Prima etapă de mobilitate pentru cei care vor susține examenul de Titularizare în 2015 va fi repartizarea candidaților cu media de minimum 7 (șapte) la concursul din acest an, în perioada 27-28 iulie pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut atât proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, cât și proba scrisă, ori în alte județe în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare. Pe 29 iulie va avea loc transformarea posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă nedeterminată rămase neocupate, în posturi didactice/ catedre vacante pentru angajare pe perioadă determinată și reactualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor pentru angajare pe perioadă determinată.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?