Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Premiile pentru elevii și sportivii focșăneni AGITĂ SPIRITELE în Consiliul Local


Consilierii locali focșăneni vor discuta, astăzi, premierea elevilor și sportivilor din municipiu cu performanțe deosebite la olimpiade, concursuri școlare, competiții sportive naționale și internaționale. Proiectul de hotărâre a fost introdus suplimentar față de ordinea de zi a ședinței anunțată săptămâna trecută și a stârnit deja discuții la ședința comisiilor de specialitate din Consiliul Local. Premierea elevilor și sportivilor ar urma să aibă loc cu ocazia Zilelor Municipiului Focșani. Bugetul pregătit de municipalitate este de 41,65 mii lei pentru premierea a 169  de elevi și sportivi din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Focșani. În cazul sportivilor din municipiu, suma propusă de consilieri este de 14,9 mii lei în vreme ce 13,2 mii lei este suma propusă pentru premierea cadrelor didactice și antrenorilor care au contribuit la obținerea de performanțe la olimpiadele și concursurile școlare și sportive organizate în perioada iunie 2014-iunie 2015.
    Modul în care au fost împărțite premiile la sportivi a stârnit discuții la ședința comisiilor de specialitate deoarece pe listă se regăsesc doar sportivi de la CSM 2007 și Liceul cu Program Sportiv, deși în municipiu mai sunt și alte cluburi, private, cu medalii la competițiile naționale și internaționale. Decizia finală va fi luată în ședința de astăzi a Consiliului Local.

    Pastorala, compartiment artistic în cadrul Ateneului

    Tot în această după amiază se va discuta reorganizarea Ateneului Popular Maior Gh. Pastia care va prelua Formația Corală Tradițională „Pastorala”. Aceasta din urmă își va pierde personalitatea juridică dar va continua să funcționeze ca și compartiment artistic în cadrul Ateneului Popular. Practic, prin absorbție, dispar două posturi din schema de personal, respectiv câte o jumătate de normă la director, secretar muzical, impresar artistic și economist la compartimentul financiar, contabilitate, personal. Urmează ca în termen de 45 de zile, managerul Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia”, să prezinte un nou proiect de management.

   Poet Dumitru Pricop, nume pentru o stradă

    Un alt proiect de hotărâre care va discutat la ședința Consiliului local de astăzi se referă la atribuirea denumirii Poet Dumitru Pricop unei străzi din cartierul rezidențial Pomicola, care urmează să fie creat spre Petrești. „Solicitarea de a se atribui denumirea de Poet Dumitru Pricop unei străzi în semn de omagiu pentru poetul supranumit «Patriarh al Vrancei»va avea meritul de a păstra vie amintirea celui mai distins poet vrâncean, atât de legat de aceste meleaguri mioritice”, se arată în raportul atașat proiectului de hotărâre.

   Mihai Jalova, dat afară din Primărie

    Consilierii locali vor mai decide, astăzi, desfacerea contractului de muncă pentru Mihai Jalova, funcționar în cadrul Aparatului permanent de lucru al Consiliului Local. Motivul îl constituie absențele repetate de la serviciu, nerespectarea programului de lucru al instituției și părăsirea locului de muncă fără a informa șeful ierarhic superior.
    De asemenea, consilierii vor discuta despre neexercitarea dreptului la preempțiune pentru clădirea monument istoric Casa Ferhat. Actualul proprietar o scoate la vânzare pentru 475 mii euro și, conform legii, imobilele declarate monument istoric pot fi vândute numai în condițiile exercitării dreptului de preempțiune a statului român. Pe de altă parte, în ședința de astăzi, va discutată și componența comisiei Consiliului Local care va negocia cu proprietarului Casei Macridescu, clădirea unde a funcționat fosta Grădiniță 21, lângă fostul sediu al Tribunalului. Raportul de evaluare atașat proiectului de hotărâre arată că valoarea de piață a proprietății este de 270 mii euro, adică 1,2 milioane lei, la un curs de schimb de 4,46 lei. Clădirea a fost însă vizionată numai din exterior, deoarece interiorul este sigilat pentru a se preveni deteriorarea de către oamenii străzii.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?