Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Autobuzele electrice intră pe traseele din Focșani

Primele 7 autobuze electrice vor începe să circule pe străzile municipiului Focșani după ce consilierii locali au aprobat transmiterea acestora în administrarea societății Transport Public Local din municipiu. Cele șapte autobuze Karsan e-Jest sunt achiziționate de municipalitate în cadrul proiectului european „Modernizarea transportului public în Municipiul Focșani”, iar fiecare autobuz are o valoare de 1,3 milioane lei. Câștigătorul licitației a început livrarea autobuzelor la sfârșitul lunii octombrie, după care a urmat dotarea acestora cu echipamentele pentru sistemele de informare traseu, sistemele de ticketing, recepția autovehiculelor și înmatricularea acestora.

Proiectul cu fonduri europene implementat de municipalitate are o valoare de peste 38,4 milioane lei. Prin proiectul derulat de Primăria Focșani trebuie achiziționate 16 autobuze electrice din care 9 autobuze electrice de 10 m și 7 autobuze electrice de 6 m, dar și 16 stații de încărcare lentă precum și 5 stații de încărcare rapidă. Cele 16 autobuze vor avea, în medie, o autonomie de 100 – 150 km, sisteme de informare traseu, sisteme de ticketing și sunt dotate cu rampă acces pentru persoane cu mobilitate redusă. Datorită raportului preț-calitate foarte bun, Karsan a fost liderul pieței europene de autobuze electrice cu dimensiuni mici, cu o cotă de piață care a depășit 51% în 2021. Autobuzele Karsan e-Jest sunt echipate cu motoare electrice și baterii BMW.

Pentru reducerea cheltuielilor cu energia electrică se află în execuție un proiect pentru instalarea de panouri fotovoltaice la societatea de Transport Public. Proiectul prevede instalarea de panouri cu o putere instalată de 260 kW. De asemenea, primarul Cristi Misăilă a anunțat că municipalitatea are și un alt proiect, care presupune realizarea unui parc fotovoltaic în Focșani, cu scopul de a reduce cheltuielile cu energia electrică în municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?