Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Laboratoare moderne la Liceul Ioan Slavici Panciu


Primăria Panciu a scos din nou la licitație, pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), furnizarea dotărilor aferente laboratoarelor și sălii multimedia în cadrul proiectului „EDU-Panciu-Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea liceului «Ioan Slavici» din orașul Panciu”. Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 3,2 milioane de lei.
Achizițiile mai sus menționate vizează dotări de laborator, din care amintim servere, monitoare, calculatoare, licențe de operare, imprimante, scanner, copiatoare, routere, pachet de aplicații – licențe Microsoft Office în limba română, videoproiectoare, table interactive, ecrane de proiecție, trepiede ecran, balanțe analitice, balanțe farmaceutice, microscoape, truse de electroliză, truse de chimie, aparate pentru distilarea apei, mese laborator, scaune, microscoape, truse de disecție, modul de sticlărie, modul de ustensile, telescoape, etc. Proiectul mai prevede și dotarea unei săli multimedia cu un server, calculatoare, licențe de operare, imprimante, copiatoare, routere, pachet de aplicații – licențe Microsoft Office în limba română, videoproiectoare, birou, mese, scaune, etc.
Reamintim că Primăria Panciu are în derulare proiectul „EDU PANCIU –  Educație și cunoaștere, Proiect pentru extinderea, dotarea și reabilitarea Liceului «Ioan Slavici»”, în valoare totală de 30.494.077,94 lei. Acesta este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operațional Regional. Lucrările la acest proiect au început în martie 2013.
În urma implementării acestui proiect, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” va avea 16 laboratoare de specialitate, respectiv două laboratoare de matematică și câte unul pentru limba română, limbi moderne, informatică, biologie, chimie, fizică, științe economice, contabilitate, fizică-chimie, științe socio-umane, istorie, geografie și astronomie (cameră telescop). „Liceul va mai avea și o bibliotecă media, o sală multimedia, cu 250 de locuri, precum și un teren de sport. Tot datorită proiectului, vor fi înființate Muzeul «Ioan Slavici», un laborator foto și o minitipografie pentru cei care editează revista liceului. Nu în ultimul rând, vor fi reabilitate rețelele de utilități, curtea liceului va fi reamenajată, iar în final instituția va fi împrejmuită de un gard nou”, a declarat primarul orașului Panciu, Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?