Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO: Vrâncenii, nemulţumiţi de cum au deszăpezit primăriile drumurile din localităţi


Mai mulți vrânceni au reclamat că autoritățile locale din Focșani, Bălești și Răstoaca nu au deszăpezit drumurile comunale și locale deși viscolul a trecut.
    În Focșani, autoritățile spun că s-a intervenit cu 8 utilaje, din care șase mașini cu lamă, un buldoexcavator și un bobcat pentru intervențiile pe trotuare. „Am intervenit încă de duminică seara pe toate străzile cu 8 utilaje cu lamă și sărărițe. Într-o primă fază am intrat pe toate străzile în noaptea  de duminică spre luni, însă după ce a început viscolul prioritar am intervenit în zona Spitalului Județean, Ambulanță, Jandarmerie, Pompieri, Poliție, arterele principale, la toate intrările și ieșirile din oraș pentru a asigura cât de cât fluiditatea traficului în condiții de iarnă. Ulterior am intrat și pe străzile lăturalnice însă aici ne confruntăm cu o problemă. Sunt mașini parcate pe ambele părți și nu se poate interveni cu utilaje cu lamă”, a precizat viceprimarul Gabriel Necula.
    Explicațiile acestuia nu au fost însă de ajuns pentru toți focșănenii. „Mergeți în jurul Pieții Moldovei să vedeți câtă zăpadă este acumulată iar străzile adiacente sunt pline.Unde s-a făcut curat, în fața Prefecturii, a Primăriei?? RUÅžINE!”, a scris adrian pe site-ul nostru. „Care dezăpezire domnule aia de pe bulevarde, dar pe străzile adiacente, nu le vedeți, trec cu tractoare și iau doar pe deasupra, iar după se fac locașuri de gheață de parcă mergi pe pietre. Rușine”, comentează dan.
    O focșăneancă ne-a trimis câteva poze din cartierul Laminorul. „Bună seara! Vă trimit acest mesaj pt că locuiesc pe o stradă din acest oraș…pe care nu s-a intrat cu absolut nimic in privința dezăpezirii. Stratul de zăpadă este de aproximativ 50-60cm. Situația este destul de critică pt că nu se poate intra absolut cu nimic decât pe jos. Este vorba despre strada Militari… Sunt familii cu copii care locuiesc acolo și care în orice moment pot avea o problemă! Dacă ne-ați putea ajuta cu un articol care să „atingă” autoritățile ar fi minunat! Vă trimit și câteva poze… Vă mulțumesc frumos!”, ne-a scris luni seară Mădălina L. Marți dimineață, în jurul orei 11.00, utilajele Primăriei nu ajunseseră încă. „Din câte am înțeles este programat pentru astăzi… Așteptăm să vedem ce se întâmplă…”, ne-a scris Mădălina.

    „Cred că este vorba de opoziția politică”

    Georgiana ne-a trimis pe adresa redacției un filmuleț cu o stradă unde nu au intrat utilajele, în comuna Răstoaca. „Vroiam să încerc prin dvs să arăt cum arată drumurile în com Răstoaca de aseară de când s-a oprit viscolul nimeni nu a luat nicio măsură pe motiv că nu sunt bani de motorină”, ne-a scris Georgiana. Primarul comunei, Vasile Dima, se apără și spune că a intervenit cu buldoexcavatorul imediat după ce s-a oprit vântul și nu a mai nins. „Am început deszăpezirea străzilor încă de luni după amiază. Însă cea mai mare parte a străzilor și ulițelor au fost deszăpezite astăzi (marți-n.r.). În acest moment (marți după amiază-n.r.) mai avem două străduțe de deszăpezit și am terminat această acțiune în toată comuna”, a spus primarul comunei Răstoaca, Vasile Dima.
    „Sunt nemulțumit pentru că nu s-au deszăpezit drumurile. Dacă eu la 50 de ani nu pot ajunge la pâine, ăla de 80 de ani ce face?”, a întrebat retoric un cetățean din Bălești, care a sunat luni seară la redacție. Primarul comunei spune că a așteptat să se oprească viscolul. „Cred că este vorba de opoziția politică când vine vorba de astfel de reclamații. Într-adevăr, luni nu s-a intervenit dar imediat după ce a stat viscolul am intervenit cu utilajele proprii. Intervențiile au avut loc azi (marți-n.r.) și vă pot spune că la această oră (16.00-n.r.) nu există nicio stradă care să nu fi fost deszăpezită. Mai mult, am intervenit de am scos o mașină blocată în nămeți și am menținut circulabilă legătura cu Rîmnicul Sărat”, a spus primarul comunei Bălești, Stancu Bălescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?