Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Un TAUR scăpat de la abator s-a plimbat prin Focşani


Un taur care a scăpat de la abatorul din Mândrești i-a speriat pe focșănenii ce au dat ochii cu el, vineri dimineață, pe bulevardul Cuza Vodă. Căutat de jandarmi și angajații Serviciului Local pentru Situații de Urgență, animalul a fost prins de proprietar, în stația de autobuz situată vizavi de Spitalul Județean. Oamenii care erau prin zonă s-au speriat, mai ales că animalul era agitat. „Am înțeles că a scăpat de la Mândrești și era foarte agitat, putea să omoare lumea pe aici. Noroc că un om a fost inspirat și a călcat pe sfoara cu care era legat, apoi l-a prins de copac. Doamne ferește să fi lovit vreun om!”, ne-a spus o focșăneancă ce aștepta în stația de autobuz. „M-am speriat când l-am văzut, e normal. Era agitat, se putea întâmpla orice. Bine că l-au prins și sedat”, a spus un alt focșănean.
    După ce a fost prins, animalul a fost tranchilizat și ulterior dus la abator. Este al doilea caz când un taur scapă de la abatorul din Mândrești, în ultimele zile, iar veterinarii spun că se ajunge în această situație deoarece animalele sunt luate din mediul lot natural și se sperie după ce sunt transportate în mașină. „Animalele sunt speriate deoarece sunt luate de pe pășune și transportate cu mașina, într-un mediu închis”, a spus directorul general adjunct al DSVSA Vrancea, Doru Calistru.
    La acțiunea de prindere a animalelor au participat echipaje de la Jandarmerie, reprezentantul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU), medicul veterinar de la Serviciul de Gestionare a Animalelor fără Stăpân. „Animalul a scăpat de la abator și a trecut pe șoseaua de centură, Cuza Vodă până la Spitalul Județean. Aici a fost găsit tot de proprietar care a călcat funia cu roata de la mașină și l-a imobilizat. Am chemat medicul veterinar de la Serviciul de Gestionare a Animalelor fără Stăpân care l-a tranchilizat. Animalul era speriat dar din fericire nu au fost pagube”, ne-a spus șeful SVSU, Georgian Nicolae. Procedura legală pentru aceste cazuri prevede că după apelul la numărul de urgență 112 sunt anunțate Jandarmeria și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență care intervin pentru prinderea animalului.
    În iulie 2013, un taur a sărit dintr-o utilitară și a fugit pe străzile din Focșani până când a ajuns în curtea fabricii de confecții de vizavi de spital. Mai multe seringi cu tranchilizant au fost trase spre animal, una dintre ele atingând un jandarm. Acesta din urmă nu a pățit nimic.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?