Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Opt blocuri din Focșani propuse pentru reabilitare termică cu fonduri europene

Primăria Focșani vrea să depună o cerere de finanțare pentru reabilitarea termică a opt blocuri de locuințe din municipiu cu ajutorul fondurilor europene. Proiectul de hotărâre va fi discutat în ședința de joi a Consiliului Local. Pe listă se află opt blocuri de locuințe: Bd București, nr 27, bl L1 și L2, str. Bucegi, nr 24, bl 24, str Bucegi, nr 26, bl 26, Bd Unirii, nr 5, bl B4 scara 1 și scara 2, str Cuza Vodă, nr 3, bl 3 și str Republicii, nr 28, bl 28. Cererea de finanțare a fost întocmită în baza solicitărilor asociațiilor de proprietari de înscriere în programul de reabilitare termică a blocurilor de locuințe.

Proiectul a obținut 78 de puncte la etapa de evaluare tehnică și financiară, urmând să intre în contractare. Proiectul a fost inițiat după ce Agenția de Dezvoltare pentru Regiunea de Dezvoltare Sud-Est a solicitat transmiterea hotărârii Consiliului Local de aprobare a cererii de finanțare și a cheltuielilor aferente, în conformitate cu ultima formă a bugetului rezultat în urma etapei de evaluare și selecție, ca urmare a demarării etapei precontractuale a proiectului „Creșterea eficienței energetic a blocurilor de locuințe din municipiul Focșani, etapa a III-a”.

Valoarea totală a proiectului este de 12,7 milioane lei, din care fondurile europene sunt 6,67 milioane lei, contribuția Primăriei Focșani este de 6,07 milioane lei iar contribuția asociațiilor de proprietari este de 2,5 milioane lei la cheltuieli eligibile și 1,15 milioane lei la cheltuieli neeligibile. La acestea se adaugă un ajutor de natură socială în valoare de 1,03 milioane lei, care nu va mai fi recuperat de la proprietarii apartamentelor.

Pe lista de lucrări ce vor fi executate la aceste blocuri se află izolarea termică a fațadei cu sistem termoizolant cu o grosime de 15 cm, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente/geamului, închiderea balcoanelor sau logiilor, termo-hidroizolarea acoperișului, izolarea termică a planșeului peste subsol, repararea trotuarelor de protecție în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura blocului. După caz vor fi executate și lucrări precum înlocuirea liftului existent cu unul nou, înlocuirea instalației de distribuție a apei reci din subsolul blocului, înlocuirea colectoarelor de canalizare menajeră și a colectoarelor de canalizare pluvială, înlocuirea corpurilor de iluminat cu becuri tip LED, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile-panorui solare electrice și panouri solare electrice, reabilitarea acoperișului tip șarpantă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?