Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată


Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a fost trimis, joi, în judecată, de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, în dosarul privind fuga din țară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
În același dosar, au fost deferiți justiției omul de afaceri Octavian Å¢urcan și șoferul lui Vîntu, Alexandru Stoian.
Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Vîntu i-a transmis lui Nicolae Popa, aflat în Indonezia, două tranșe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde, în scopul de a nu fi descoperit de autoritățile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său, pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care a fost condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă și executorie.
Procurorii susțin că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat și modalitățile concrete de transfer al banilor, menite să prevină identificarea tranzacțiilor și persoanelor implicate în aceste operațiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus în executare de Octavian Å¢urcan.
De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranșă, de 20.000 euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de care a beneficiat Nicolae Popa.
Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare și a-l ajuta să rămână în Indonezia, se mai arată în comunicatul Parchetului.
Dosarul se va judeca la Tribunalul București.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?