Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

FOTO! Structurile ISR din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” se antrenează în tabăra militară de la Soveja

Pentru structurile ISR ( n.r. informaţii, supraveghere şi cercetare) din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, prima provocare a noului an de instrucţie o constituie tabăra la munte – iarna, „SOVEJA 21”, desfăşurată în zona localităţii Soveja şi zonele învecinate acesteia.
Militarii se antrenează în cadrul exercițiilor de rezolvare a unor situații tactice complexe, exersează topografia militară și practică instrucția pe schiuri.

Tabăra militară de la Soveja îndeplinește condițiile optime pentru evaluarea nivelului de rezistență la efort fizic și psihic prelungit al cercetașilor militari, le consolidează acestora bagajele de cunoștințe de specialitate și perfecționează deprinderile necesare de a acționa în echipă pentru executarea misiunilor specifice procurării de date și informații, dar și abilitățile de leader pentru comandanții de patrule.

Programul de instrucţie cuprinde activităţi de exersare a tehnicilor de supravieţuire, de amenajare a unor adăposturi, a mai multor tipuri de foc şi, cel mai important, cum să te orientezi în teren fără a fi observat.

Sursa text/foto: Lt. Roxana Vasilache / facebook Ministerul Apărarii Naționale România – www.mapn.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?