Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

România a IEŞIT din recesiune, potrivit Comisiei Europene


Produsul Intern Brut al României a crescut cu 1% în trimestrul al treilea față de trimestrul anterior, ceea ce înseamnă că țara a ieșit din recesiunea tehnică în care a intrat la jumătatea anului, potrivit estimărilor Comisiei Europene (CE). Pentru ultimele trei luni, Comisia anticipează o creștere economică de 1,6% față de intervalul iulie-septembrie, se arată în raportul de toamnă al Comisiei Europene privind prognozele economice în UE. Raportat la perioada similară din 2013, creșterea PIB va fi de 1,1% în al treilea trimestru și de 1,6% în următorul trimestru.
Avansul trimestrial al PIB va încetini la 0,3% în primele trei luni ale anului viitor și se va stabiliza la 0,4% pe parcursul celorlalte trei trimestre, potrivit raportului. Comisia anticipează o creștere economică anuală de 2% în primul trimestru din 2015 și de 3,4% în cel de-al doilea trimestru, avansul urmând să se tempereze la 2,8%, respectiv 2,5% în următoarele două trimestre.
Institutul Național de Statistică va publica pe 14 noiembrie estimarea semnal privind evoluția PIB în trimestrul al treilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?