Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Militarul condamnat pentru neglijență a fost ACHITAT în apel


Militarul condamnat la închisoare cu suspendare pentru neglijență în serviciu, de magistrații Tribunalului Militar Iași, a fost achitat de Curtea Militară de Apel București. Decizia a fost luată joi, în apel, și este definitivă. „Admite apelul declarat de inculpatul plt. adj. Stoleru Ștefan împotriva sentinței penale (…) pronunțată de Tribunalul Militar Iași (…) și desființează hotărârea atacată astfel: 1. (…)  achită pe inculpatul plt. adj. Stoleru Ștefan pentru infracțiunea de neglijență în serviciu (…)  lasă nesoluționată latura civilă a cauzei. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea cauzei în ce-l privește pe inculpat rămân în sarcina statului. 2. (…)  respinge ca nefondat apelul declarat de partea civilă Ministerul Apărării Naționale. Obligă apelanta parte civilă la plata către stat a sumei de 3.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, astăzi 2 octombrie 2014”, se arată în decizia Curții Militare de Apel București.
    Militarul de la UM 01333 (Batalionul Logistic), din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focșani, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru neglijență în serviciu, în luna martie. În plus, instanța de fond, respectiv Tribunalului Militar Iași, a stabilit că plutonierul adjutant Ștefan Stoleru trebuie să achite Ministerului Apărării Naționale 38.706 lei daune civile, iar către stat 2.500 de lei. Curtea Militară de Apel a desființat soluția.  
Urmărirea penală împotriva militarului a început pe 1 octombrie 2013, după ce, cu câteva luni în urmă, la Batalionul Logistic s-au făcut verificări și s-a ajuns la concluzia că lipsește carburant din gestiune. Era vorba despre aproximativ opt tone de carburant, după cum ne-au spus sursele noastre la momentul respectiv. După ce au fost găsite neregulile, reprezentanții unității militare au sesizat organele competente, iar procurorii Parchetului Militar Iași au declanșat ancheta. În prima fază a verificărilor, la audieri nu a ajuns doar Stoleru, ci și colegi de-ai lui. Audierea a avut loc la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, fiind făcută de un procuror din cadrul Parchetului Militar Iași. Dintre toți cei asupra cărora au existat suspiciuni, doar Stoleru a fost trimis în judecată, fiind achitat ulterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?