Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

POLIŢISTUL Dănuț Ene, la un pas de a deveni MAGISTRAT


Polițistul Dănuț Ene este singurul vrâncean care a trecut de proba eliminatorie de verificare a cunoștiințelor juridice la concursul de admitere în magistratură. Pe pagina de internet a Institutului Național al Magistraturii (INM) a fost publicată lista cu rezultatele obținute de candidați la proba eliminatorie de verificare a cunoștiințelor juridice. Dintre cei 16 candidați din Vrancea, printre care avocați, grefiere și polițiști, o singură persoană a reușit să treacă de pragul de 70 de puncte pentru a fi declarat admis. Este vorba despre polițistul Dănuț Ene, care își desfășoară activitatea la Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Acesta a obținut 71 de puncte, fiind declarat admis. Ceilalți 15 candidați nu au reușit să atingă pragul de 70 de puncte pentru a fi declarați admiși la această probă. Cel mai stab rezultat a fost obținut de grefiera Cezarina Lăcrămioara Luca, care a obținut doar 19 puncte. La această probă au luat parte 929 de candidați din întreaga țară. Dintre aceștia, doar 65 au fost declarați admiși, reușind să obțină, în urma testului grilă susținut, minimum 70 de puncte.
    Rezultatele obținute la proba eliminatorie de verificare a cunoștiințelor juridice pot fi contestate. Contestațiile se depun prin fax, la INM, în termen de trei zile de la data publicării rezultatelor pe paginile de internet ale instituției și CSM. Contestațiile formulate împotriva punctajului obținut la proba eliminatorie de verificare a cunoștiințelor juridice vor fi soluționate pe data de 10 septembrie, iar rezultatele vor fi afișate o zi mai târziu.
    Pe data de 14 septembrie candidații vor susține proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a raționamentului logic. Lucrările se notează cu „admis” sau „respins”, iar pentru a fi declarați admiși la această probă, candidații trebuie să răspundă la minimum 30 de întrebări din 100. Cele două probe – de verificare a cunoștințelor juridice și de verificare a raționamentului logic – reprezintă prima etapă a concursului. Nota obținută va fi suma notelor de la cele două probe: 70% – testul grilă de verificare a cunoștințelor juridice și 30% testul grilă de verificare a rationamențului logic. Potrivit INM, „sunt declarați admiși în etapa a II-a candidații admiși la fiecare dintre cele două probe, în ordinea descrescătoare a notei obținute la prima etapă, în limita dublului numărului de locuri scoase la concurs, atunci când acesta este mai mare de 100, respectiv în limita triplului numărului de posturi scoase la concurs, atunci când acesta este mai mic sau egal cu 100”.
    Apoi, în perioada 6-14 octombrie, cei care vor trece de proba scrisă eliminatorie vor susține interviul, urmând ca pe data de 16 octombrie să fie publicate  rezultatele finale. Concursul se organizează pentru ocuparea a 26 de posturi de judecători la judecătorii și 10 posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?