Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bebeluş diagnosticat cu gripă


   Un băiețel, cu vârsta până într-un an, a fost diagnosticat cu gripă. Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea ne-au precizat că bebelușul a fost internat inițial în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Focșani, cu  diagnosticul de bronhopneumonie. Pentru că starea sa s-a agravat, micuțul a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. Acolo, în urma probelor prelevate de medici, s-a confirmat că acesta suferă de gripă. Bebelușul este în continuare internat în spital, unde primește tratament adecvat.
   Medicii din cadrul DSP ne-au mai precizat că săptămâna trecută au fost imunizați 454 de vrânceni, în stocurile instituției mai fiind 700 de doze de vaccin antigripal. În cadrul campaniei de vaccinare sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, precum și gravidele. Ca în fiecare an, campania de vaccinare se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în spitale.
   În ceea ce privește cazurile de viroze și pneumonii diagnosticate săptămâna trecută, numărul a rămas constant. Potrivit informațiilor oferite de medicii din cadrul DSP Vrancea, în săptămâna 19-25 ianuarie, peste o mie de persoane au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii. Mai exact, 859 persoane au fost diagnosticate cu viroze, dintre care 61 au necesitat internarea. De pneumonii s-au îmbolnăvit 233 persoane, 68 fiind internate în spital. Copiii au fost cei mai afectați de viroze și pneumonii. Astfel, 258 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani, au fost diagnosticați cu viroze, iar 48 de copii, cu vârste între 2 și 4 ani, cu pneumonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?