Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie la Spitalul Judeţean


   Managerii spitalelor vrâncene susțin că în unitățile pe care le conduc se face curățenie ca la carte și că au în stoc suficiente materiale pentru salubrizare. Aceștia au transmis Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, vineri, planuri privind asigurarea curățeniei în unitățile pe care le conduc, în condițiile în care ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, le-a cerut șefilor de direcții din țară derularea unui control tematic în toate spitalele publice din România în perioada 1 martie – 31 mai.
Reprezentanții DSP ne-au precizat că în urma analizării planurilor, a rezultat că  spitalele au stocul de materiale de curățenie asigurat pentru o lună de zile, iar programele privind eficientizarea curățeniei și dezinsecției în spitale sunt puse la punct. „Am primit de la fiecare spital în parte planurile. Toate unitățile stau bine, au stocul asigurat pentru o lună de zile, iar în această perioadă derulează noi contracte de achiziție pentru materialele necesare în primul trimestru”, spun reprezentanții DSP Vrancea.
   Managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, ne-a declarat că în perioada următoare, în unitate se vor derula mai multe operațiuni de curățenie. „Tot ceea ce înseamnă efectuarea dezinsecției, deratizării și dezinfecției în spital va fi realizată de o echipă de la Compartimentul de Control și Prevenire a Infecțiilor Nosocomiale din cadrul unității. În perioada imediat următoare, va fi efectuată în fiecare secție deratizarea, dezinsecția și dezinfecția saloanelor, care va fi coordonată de medicul epidemiolog al spitalului. Nu dispunem de fonduri ca să contractăm o firmă specializată, așa că vom face cu forță de muncă proprie, ce ne va aduce mari economii la buget. Dispunem și de materiale de curățenie”, a precizat Mîndrilă.
   Și managerul Spitalului Municipal Adjud spune că este pregătit pentru controalele tematice anunțate de ministrul de resort. „Curățenia este asigurată de infirmiere și femei de serviciu pe fiecare secție. Avem și materiale de curățenie. Poate să vină controlul, pentru că noi suntem în regulă”, a spus medicul Gheorghe Bercea.
   Reamintim că până pe 17 ianuarie, managerii celor cinci spitale vrâncene trebuiau să transmită DSP programul privind eficientizarea curățeniei și dezinsecției în spitale, planurile de achiziție a produselor destinate curățeniei și planurile privind operațiunile de dezinsecție și deratizare. Acestea au fost solicitate de Ministerul Sănătății, deoarece în perioada 1 martie – 31 mai vor fi efectuate o serie de controale. Ministrul Eugen Nicolăescu a menționat că aceste controale au drept scop impulsionarea managerilor de spitale în vederea aplicării corecte a prevederilor legilor sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?