Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Poliția susține că șoferul BMW-ului ar fi trecut pe roșu


   Polițiștii de la Biroul Rutier Focșani au stabilit, în urma discuțiilor pe care le-au avut cu martorii accidentului de joi seara, dintre un BMW și un autobuz care transporta călători, că șoferul BMW-ului ar fi trecut pe roșu. Oamenii legii ne-au spus că vor continua să audieze martori pentru a stabili cu exactitate cine este vinovat și că din verificările efectuate până vineri, vina ar aparține tânărului de la volanul BMW-ului. „În urma activităților specifice efectuate până în acest moment (vineri-n.r) s-a stabilit că vina în cazul accidentului soldat doar cu pagube materiale de joi seara, din intersecția de la Big, aparține conducătorului autoturismului marca BMW, care a pătruns în intersecția Bulevardului Unirii cu strada Unirea Principatelor, fără respectarea culorii roșu a semaforului electric, ceea ce a determinat intrarea în coliziune cu autobuzul, care circula pe Bulevardul Unirii pe culoarea verde a semaforului”, ne-a explicat comisarul șef Cătălin Stegărescu, șeful Biroului Rutier Focșani. Martorii le-au spus polițiștilor că șoferul BMW-ului ar fi depășit coloana de mașini, care aștepta la semafor pentru a vira la stânga. Cel care a afirmat acest lucru este chiar un șofer care aștepta să se facă verde pentru stânga și care ar fi fost depășit de BMW. Șoferul BMW-ului susține în continuare că a efectuat virajul către stânga pe culoarea verde a semaforului electric.
    Reamintim că joi seara, Cătălin Stoian, de 23 de ani, din Focșani, în timp ce conducea un autoturism marca BMW dinspre Sud, a efectuat virajul la stânga către strada Unirea Principatelor, moment în care a intrat în coliziune cu un autobuz de la Transport Public Local în care se aflau călători și care megea către Sud. Autobuzul era condus de Gelu Vasile Savin. Inițal, nimeni nu a fost rănit, evenimentul fiind încadrat la categoria „tamponare”. Ulterior, o tânără din BMW a mers la spital și a spus că are dureri în zona gâtului. Ieri, polițiștii ne-au spus că de fapt evenimentul nu s-a soldat cu victime pentru că femeia nu a pățit nimic.
    După accident, cei doi șoferi s-au luat la harță în intersecție, fiecare dintre ei afirmând că a trecut pe culoarea verde a semaforului. Același lucru l-au susținut și la poliție. Au fost și persoane care au spus că șoferul autobuzului ar fi vinovat. Una dintre ele a postat și un comentariu pe site-ul „Monitorul de Vrancea”. Florin Ivan a scris pe www.monitorulvn.ro, printre altele, și că șoferul autobuzului ar fi trecut pe roșu. „Eram în spatele lui. A trecut pe roșu. Cel cu BMW-ul pe verde”, scrie Florin Ivan.
    În timp ce șoferii se contrazic în declarații, conducea SC Transport Public Local încearcă să repare autobuzul boțit. Directorul SC Transport Public Local SA, Ion Diaconu, ne-a declarat că autobuzul va fi reparat în aceste zile și de luni va ieși din nou pe traseu, având în vedere că pagubele nu au fost însemnate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?