Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

O moţiune de cenzură comună cu PNL este foarte corectă


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că va discuta cu liderul PNL, Crin Antonescu, despre depunerea unei mo-țiuni de cenzură, însă trebuie stabilit foarte clar, din punct de vedere politic, care este ‘ținta’ acesteia.
‘Ideea lui Crin Antonescu este una foarte bună. Într-adevăr, insistența domnului Boc (premierul Emil Boc – n.r.) de a încălca Constituția trebuie sancționată obligatoriu. Însă decizia privind o moțiune de cenzură o vom lua împreună pentru că, potrivit Constituției, nu putem să depunem în această sesiune decât o singură moțiune de cenzură’, a explicat liderul PSD.
Potrivit acestuia, parlamentarii PNL nu au numărul suficient de semnături pentru inițierea unei moțiuni de cenzură, însă PSD se va alătura demersului liberalilor. ‘Trebuie să decidem politic dacă facem moțiune de cenzură pentru legea pensiilor sau pentru legea funcționarului public. Avem un singur glonț numit moțiune de cenzură și trebuie, totuși, să stabilim care este cea mai importantă țintă. În rest, voi discuta cu domnul Antonescu, iar ideea de a face o moțiune de cenzură comună cred că una foarte corectă’, a menționat președintele PSD.
Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, joi, că ia în calcul inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, având în vedere că judecătorii Curții Constituționale au declarat, pentru a treia oară, ca fiind neconstituționale modificările aduse de Executiv la legislația privind numirile în deconcentrate.
Liderul liberal a spus că va discuta acest posibil demers cu social-democrații, având în vedere că li-beralii nu pot strânge singuri semnăturile necesare unei moțiuni de cenzură.
Antonescu a susținut că PNL nu este în rivalitate cu PSD, pentru că, în prezent, ‘răul cel mai mare din România nu-l reprezintă social-democrații, ci PDL și Traian Băsescu’. ‘Între noi și PSD nu e nicio alianță. Dar, în acest moment, să fie clar că nu PSD, nu Victor Ponta, nu Partidul Conservator sunt partidele cu care trebuie să ne luptăm noi în România. Ne luptăm cu niște lucruri cu care ne-am luptat pentru că le făcea PSD când era putere și le face astăzi, cu mult mai rău, PDL’, a afirmat Antonescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?