Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Festival de tradiţii şi obiceiuri la Adjud


   Peste 500 de elevi de la 28 de unități de învățământ din Vrancea și Bacău au promovat tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Tradițiilor și Obiceiurilor Românești de Iarnă ce s-a desfășurat la Adjud. Îmbrăcați în straie populare sau costumați în călușari, capră sau urs, elevii au defilat voioși pe străzile Adjudului, promovând în manieră proprie tradițiile. 
   Elevii s-au întâlnit la sediul Colegiului Tehnic „Gh. Balș”, care a organizat festivalul, și au plecat în marș spre Casa de Cultură, unde s-a desfășurat spectacolul propriu-zis. Participanții au pus în scenă obieciurile intitulate capra și ursul, au cântat colinde și Steaua și au făcut urări specifice sărbătorilor de iarnă. În holul Casei de Cultură a fost organizată o expoziție de măști și obiecte tradiționale. La finalul evenimentului, elevii participanți au primit o masă caldă la cantina unității de învățământ. De asemenea, fiecare elev a primit în dar câte un pachet cu dulciuri și obiecte bisericești. 
   Organizatorii au fost mulțumiți de numărul mare de participanți și de  prestația elevilor. „A fost un succes real această ediție a festivalului. Am fost surprinși de numărul impresionant de participanți. Am avut oaspeți și de la Școala din Găiceana și Sascut și au fost impresionați de activitate. Mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și sperăm ca și anul următor să putem menține tradiția de a organiza cea de-a V-a ediție”, a spus Valentin Mitrofan, directorul Colegiului „Gh. Balș”. 
   Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Tradițiilor și Obiceiurilor  Românești de Iarnă a fost organizată de Colegiul „Gh. Balș” și Parohia „Sf.Parascheva” din Adjud, paroh Nicușor Chiriac. Coordonatori au fost directorul Valentin Mitrofan, directorul adjunct Ioan Pușcaș și profesorii Alina Albeiu, Marian Drăghici și Simona Ceamburu. Parteneri au fost Primăria și Consiliul Local Adjud, Vrancart, Casa de Cultură „Tudor Vornicu”, Parohia Sf. Arhangheli Burcioaia, dar și parohia Ruginești. Deputatul Victor Roman, directorul Vrancart Marian Ionel Ciucioi și alte societăți comerciale au sprijinit financiar organizarea acestui eveniment.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?