Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

MFE a transmis prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020


   Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis vineri serviciilor Comisiei Europene prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020, document ce detaliază cadrul instituțional privind absorbția fondurilor europene. Potrivit unui comunicat al MFE, documentul a fost transmis informal deoarece, la nivelul Uniunii Europene, nu au fost adoptate încă regulamentele care vor stabili modul în care vor fi implementate fondurile europene în viitoarea perioadă de programare.
   Prima versiune a Acordului de Parteneriat a fost publicată pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene la data de 1 octombrie. Documentul a fost discutat în cadrul celei de a cincea reuniuni a Comitetului Interinstituțional pentru Acordul de Parteneriat, organizată în data de 7 octombrie. Suplimentar, acesta a fost realizat pe baza contribuțiilor ministerelor de linie și a partenerilor de dialog implicați în procesul de programare.
   În data de 8 octombrie, prima versiune a Acordului de Parteneriat a fost prezentată membrilor Camerei Deputaților de premierul Victor Ponta și ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. În documentul transmis serviciilor Comisiei Europene și republicat pe pagina web a Ministerului Fondurilor Europene au fost incluse propuneri primite în ultimele zile de la partenerii de dialog social.
Prima versiune a Acordului de Parteneriat detaliază cadrul instituțional — Autoritățile de Management și Organismele Intermediare, respectiv prezintă principiile implementării efective a fondurilor în conformitate cu prevederile pachetului legislativ al Uniunii Europene.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?