Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Una caldă, una rece pentru Judecătoria Focșani: un judecător vine pentru a „suplimenta” forțele, iar altul pleacă

Balanța în ceea ce privește numărul de magistrați care soluționează dosare la Judecătoria Focșani rămâne în același echilibru, chiar dacă Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis transferul unui judecător la această instanță. Însă în aceeași ședință, care s-a desfășurat ieri, Secția CSM a decis și ca unul dintre judecătorii de la Focșani să fie transferat la altă instanță, așa că numărul magistraților rămâne același.

Concret, judecătorul Mircea Vlad Cristian va veni la Judecătoria Focșani din octombrie anul acesta, în condițiile în care acesta solicita transferul de la Judecătoria Sectorului 2 București fie la Tribunalul Vrancea, fie la Judecătoria Focşani. Judecătorul, care soluționează dosare civile, este detașat în acest moment la Tribunalul Ilfov, însă în 2013, atunci când a fost numit în funcție, a fost repartizat la Judecătoria Adjud. La această instanță a activat până în 2016, când Secția pentru judecători a CSM „a hotărât transferul (…) la Judecătoria Sectorului 2 București

Revenind la situația din prezent, tot în aceeași ședință din 14 mai, Secția pentru judecători a CSM a decis ca magistratul Marius Tănase să fie transferat de la Judecătoria Focşani la Judecătoria Botoşani. Judecătorul Tănase a fost șef birou la Serviciul de Investigare a Fraudelor Economice din cadrul IPJ Iași, fiind numit în funcția de magistrat în 2019. Acesta a mai solicitat transferul la Judecătoria Botoșani, din motive personale, însă până acum cererile i-au fost respinse.

Dacă cele două solicitări de mai sus au primit „undă verde” de la CSM, în schimb, Secția pentru judecători a decis ca alți doi magistrați focșăneni să rămână în aceleași funcții. Este vorba despre judecătoarele Anca Mihaela Trofin și Georgiana Gianina Zar, care solicitau transferul de la Judecătoria Focşani la Tribunalul Vrancea. Ambele cereri au avut aceeași finalitate, fiind respinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?