Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Cursuri pentru obţinerea atestatului de auditor energetic


   Vrâncenii care vor să obțină atestatul de auditor energetic pentru clădiri se pot înscrie la cursurile organizate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, în parteneriat cu Asociația Profesională pentru Certificare Energetică. Organizatorii spun că absolvenții cursului vor primi un Certificat de absolvire care permite depunerea la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a dosarului în vederea susținerii examenului de auditor energetic clădiri, gradul profesional I și II, specialitatea construcții și instalații. Cursurile vor avea loc la Focșani, în perioada 18 octombrie-24 noiembrie.
   Organizarea acestor cursuri are loc în contextul introducerii din acest an a obligativității prezentării Certificatului Energetic al Clădirilor în momentul încheierii contractelor de vânzare-cumpărare sau de închiriere, lipsa certificatului atrăgând nulitatea actului juridic. Organizatorii precizează că „la cursurile de pregătire în vederea atestării ca auditor energetic, se pot înscrie specialiști cu o vechime minimă în meserie de 3 ani pentru gradul II sau 5 ani pentru gradul I și  care îndeplinesc următoarele condiții: să fie inginer de instalații, absolvent al unei facultăți de instalații pentru construcții sau să fie inginer constructor, absolvent al unei facultăți de construcții sau să fie arhitect, absolvent al unui institut de arhitectură sau a unei facultăți de construcții și arhitectură sau să fie inginer, absolvent al unei facultăți tehnice și care dovedește prin existența în foaia matricolă/suplimentul de diplomă de studii universitare, promovarea uneia sau mai multor discipline de învățământ, cu o durată de minimum un semestru, având ca obiect higrotermica construcțiilor, energetica clădirilor, termodinamică, termotehnica, transfer de căldură și masă, construcții, materiale de construcții, mașini termice, instalații termice, instalații frigorifice, instalații de ventilare/climatizare, aparate electrice, instalații electrice și automatizări pentru clădiri”.
    Pentru înscriere trebuie prezentate o cerere tip, Curriculum Vitae, copii după diploma de licență, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (în cazul doamnelor). Participarea la aceste cursuri costă trei mii de lei, sumă care poate fi achitată și în rate: 70% la începutul cursului și 30% până în a 4 a săptămână a cursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?