Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Fosta gimnastă Gina Gogean a traversat Oceanul Atlantic, după 15 ani


   Fosta gimnastă vrânceană Gina Gogean a traversat ieri Oceanul Atlantic, pentru a participa la ediția 2013 a ceremoniei de admitere în „International Gymnastics Hall of Fame”. Gina se află pe lista celor patru personalități nominalizate pentru a fi acceptate în „galeria celebrităților mondiale ale gimnasticii”, iar festivitatea va avea loc mâine, la Oklahoma City, în SUA. 
   Gina revine în America după mai mult de 15 ani, pentru cea mai „frumoasă și onorabilă” răsplată adusă performanțelor și muncii sale în arena gimnasticii românești și internaționale. „Am mai fost în America în 1997 sau 1998, ca sportivă. Acum merg împreună cu soțul meu Cristian, pentru ceremonia specială programată sâmbătă la Oklahoma City. Vom face escale la Londra și Dallas și vom ajunge la destinație abia spre seară. Gazda noastră oficială va fi Bart Conner, soțul Nadiei Comăneci, actualul președinte al International Gymnastics Hall of Fame. Ne vom întoarce acasă peste o săptămână, dar trei zile vom fi pe drum, iar efectiv în America vom sta doar patru zile”, a spus, Gina Gogean. 
   Din Hall of Fame-ul gimnasticii mai fac parte Nadia Comăneci (din 1993), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaș (2002), Simona Amânar (2007), Octavian Belu (2009) și Lavinia Miloșovici (2011).
Palmares impresionant
   Gina Gogean (născută în 1977 la Câmpuri, jud. Vrancea) a început gimnastica la CSS Focșani și a strălucit pe perioada cât a fost componentă a Lotului Olimpic de la Deva. Marea campioană este câștigătoare a 30 de medalii, dintre care cinci olimpice (1992 – Barcelona, 1996 – Atlanta), 15 (9 de aur) la campionate mondiale și 10 (5 de aur) la campionate europene. Gina a rămas la Deva și după încheierea carierei sportive, întrucât s-a căsătorit cu Cristian Groza.
   După retragerea din activitatea de performanță, în 1997, Gina Gogean a activat ca arbitru și organizator de competiții, ca antrenor la „Cetate” Deva sau ca profesor universitar. Pentru performanțele sale de excepție, Ginei i s-a acordat titlul de Maestră Emerită a Sportului, iar în anul 2000, i s-a conferit Crucea Națională „Serviciul Credincios”, clasa I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?