Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Verificări la fermierii care au primit bani europeni


   Funcționarii Direcției Agricole au început verificarea modului în care  fermierii vrânceni implementează proiectele depuse pentru măsura 141 și deja au declarat neeligibil un proiect. Prin măsura 141- Sprijinirea fermelor agricole de semi- subzistență, fermierii primesc, timp de cinci ani, câte 1.500 euro anual de la Uniunea Europeană. Ulterior, după trei ani, se verifică dacă sunt respectate condițiile minime de acordare a sprijinului, respectiv dacă au fost îndeplinite criteriile la care fermierul s-a angajat când a solicitat fondurile. În situația în care, după 3 ani, se constată neîndeplinirea criteriilor minime de acordare a sprijinului, este suspendată plata pentru următorii 2 ani, dar nu se vor returna sumele primite.
   La nivelul Direcției Agricole sunt formate cinci echipe din câte doi inspectori, care verifică dacă fermierii care au ajuns în anul patru îndeplinesc toate condițiile prevăzute de proiectul în baza căruia au primit câte 1.500 euro anual. „Avem un proiect declarat neeligibil. Fermierul nu a respectat condițiile referitoare la suprafață, a înțeles atunci când i-am explicat și a renunțat la bani”, a explicat directorul Direcției Agricole, Petra Ochișor.
   Verificările sunt efectuate în baza unui acord de delegare cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, care a intrat în vigoare la începutul acestui an. Funcționarii Direcției Agricole fac o verificare în teren a gospodăriilor care au beneficiat în ultimii trei ani de câte 1.500 euro anual și văd dacă banii europeni au contribuit la dezvoltarea fermelor. Controalele sunt efectuate în funcție de dosarele pe care le primesc de la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Se estimează că în acest an ar urma să fie verificate câteva sute de gospodării care au pri-mit astfel de fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?