Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Profesorul şi scriitorul Mircea Dinutz va fi înmormântat mâine


   Trupul neînsuflețit al profesorului, scriitorului și criticului literar Mircea Dinutz a fost depus, ieri, în capela Bisericii „Sf. Dumitru” din Focșani, pentru ca toți cei care l-au cunoscut să-și poată lua la revedere de la el. Cei care vor dori să-i aducă un ultim omagiu pot scrie în cartea de condoleanțe, depusă în Biserică, unele dintre mesaje urmând a fi publicate în revista de cultură „Pro Saeculum”, al cărei redactor-șef a fost. 
   La căpătâiul profesorului a ajuns, ieri, fiica biologică Andreea Trif, iar Luminița Hanu, fiica vitregă care locuiește în Italia, are grijă ca îndrăgitul dascăl să fie condus pe ultimul drum așa cum se cuvine. Aceasta a trimis banii necesari pentru înmormântarea scriitorului.
   Ceremonia de înmormântare va avea loc sâmbătă, în jurul orelor 13.00. În drum spre cimitir, cortegiul funerar va trece prin fața Colegiilor „Unirea” și „Cuza”.
   Cei care l-au cunoscut pe Mircea Dinutz regretă trecerea acestuia în neființă. Pe site-ul „Monitorul de Vrancea”, www.monitorulvn.ro, au fost scrise mai multe mesaje. „Cuvintele sunt de prisos… însă întotdeauna voi păstra amintirea celui ce mi-a fost profesor atâția ani, o persoană cu o activitate didactică (și nu numai) remarcabilă, care a înțeles și îndrumat atâtea generații de elevi. Ultima promoție de elevi (2005-2009) a d-nului prof. M. Dinutz, colectivul clasei de filologie, transmite: «Sincere condoleanțe! Odihniți-vă în pace, domnule diriginte!», scrie Veronica Petrescu. „Un profesor deosebit, care va rămâne mereu viu în inima noastră, a foștilor elevi. M-a certat, m-a lăudat, mi-a spus care îmi sunt calitățile, dar și defectele. M-a ajutat să devin om. Vă mulțumesc, domnule profesor!”, scrie și Violeta T..
   La înmormântarea lui Mircea Dinutz sunt așteptați zeci de profesori, foști colegi de la Uniunea Scriitorilor, foști elevi, dar și simpli focșăneni, care l-au apreciat ca om și profesionist. Profesorul, scriitorul și criticul literar Mircea Dinutz își va găsi odihna veșnică în Cimitirul Nordic din Focșani.
 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?