Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” – Moș Crăciun nu a trecut NICIODATĂ pe la Daniela și Florentina – Scrisorile nr. 12 și 13

Sărăcia îi ține prizonieri, sunt copii care nici nu îndrăznesc să își imagineze țărmuri de basm, zâne bune sau să se gândească mai departe de nașterea lui Hristos. Pentru ei nu există magie și un Moș care le poate aduce daruri. De ce?! Părinții lor sunt săraci, s-au născut săraci și au adus pe lume alți copii cu aceeași soartă, săraci.

Mama Danielei și a Florentinei nu i-a scris nicicând lui Moș Crăciun, pentru că și dacă i-ar fi scris, cu siguranța scrisoarea ar fi fost numai bună de aprins focul la stâna tatălui ei. Cum ar fi putut să-și învețe copilele în spiritul magic al Crăciunului, cum ar fi putut să le învețe să creadă în Moș Crăciun? Moș Crăciun nu i-a găsit nicicând adresa, cum ar putea spera că o va găsi pe a fetițelor ei? Cum poți să îți înveți copilul să fie bun, când tu ești sărac și nu ai nimic magic pe lângă casă?! Doar sărăcie, disprețul vecinilor pentru că ești sărac, murdar și fără de culoare… cum? Însă noi, oamenii, trebuie să aducem magia și copilăria în sufletul și casa oricărui copil. Sărăcia este o boală, dar una ce poate fi tratată cu ajutorul nostru, al tuturor!

Iată dragi spiriduși ce au reușit să scrie Daniela și Florentina, cu ajutorul mamei lor:

Scrisoarea nr. 12, Daniela:

“Dragă Moș Crăciun

Mă numesc Daniela și am fost foarte cuminte anul acesta, mi-aș dori dacă se poate o păpușă și un caiet de desen cu carioci să desenez. Te iubesc, Moșule, și te aștept cu drag!”

Iată și scrisoarea nr 13, a surioarei mai mici, Florentina:

“Dragă Moș Crăciun,

Mă numesc Florentina și am fost o fetiță tare cuminte și este prima dată când îți trimit o scrisoare. Aș vrea să îmi aduci dacă poți o păpușă și ceva dulce, atâta Moșule!

Te aștept! Din partea mea, Florentina“

Dragă Moșule și dragi spiriduși, Daniela, Florentina și Victor de la scrisoarea 11 mai au o surioară, ea încă se afla în custodia și grija celor de la DGASPC Vrancea, dacă voi, oameni buni îi puteți ajuta cu cele necesare, îi mai scutim de cheltuielile zilnice, astfel, vor reuși să-și ia surioara acasă, sperăm noi cât mai curând!

Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a le ajuta.

Monitorul de Vrancea și Asociația Hope and Love for Life reiau campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”, inițiată anul trecut, pentru a aduce bucurie și speranță copiilor aflați în nevoie. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?