Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Trei dintre scandalagiii din Nereju au ajuns în arest


   Petrache Poroșnicu, Paul Oliviu Vulcan și Gheorghe Enache, trei dintre „haiducii” de la Nereju, implicați în scandalul cu furci și topoare de la începutul lunii ianuarie, au ajuns în arest. Magistrații Curții de Apel Galați au admis, marți seară, recursul formulat de procurori și au dispus arestarea preventivă a celor trei.
   Mandat de arestare preventivă a primit și Gheorghe Poroșnicu, dar în lipsă, anchetatorii susținând că acesta se sustrage urmăririi penale. „S-a admis recursul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. A fost casată încheierea de ședință din 29.01.2013 pronunțată de Tribunalul Vrancea (…) și în rejudecare: a fost admisă propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) a fost dispusă arestarea preventivă a inculpaților Vulcan Paul Oliviu, Enache Gheorghe și Poroșnicu Gheorghe Romică pe o durată de 29 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. (…) a fost dispusă arestarea preventivă a inculpatului Poroșnicu Petrache pe o durată de 29 de zile, cu începere de la data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. A fost dispusă emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților”, se arată în decizia Curții de Apel Galați, care este definitivă.
   În cursul zilei de ieri, polițiștii i-au căutat pe bărbații pe numele cărora fuseseră emise mandate de arestare preventivă. Petrache Poroșnicu a fost găsit în apartamentul său din cartierul Sud al Focșaniului. Sfătuit de polițiști, acesta a luat legătura cu Enache și Vulcan, cărora le-a recomandat să se predea. Ambii i-au urmat sfatul și până la orele prânzului s-au predat la Postul de Poliție Nereju. Tot ieri, cei trei au ajuns în Arestul IPJ Vrancea. Cel de-al patrulea bărbat este căutat în continuare.
   Reamintim că Gheorghe Poroșnicu, singurul care nu a putut fi găsit, este acuzat de tentativă la omor deosebit de grav, Gheorghe Enache de tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire și amenințare. Ultimele trei infracțiuni au fost reținute și în sarcina lui Petrache Poroșnicu și a lui Paul Vulcan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?