Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Burse pentru elevi de la bugetul local


   Începând din acest an, administrația locală din Panciu va acorda elevilor de la cele două licee din oraș burse de performanță, de merit sau de studiu. Banii vor fi alocați de la bugetul local. „Bursele de performanță se vor acorda elevilor care au obținut locurile I, II sau III la olimpiadele naționale organizate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului ori la olimpiadele internaționale, în timp ce bursele sociale se vor acorda acelor elevi aflați în situații deosebite, reglementate de lege”, a declarat primarul Ion Petre.
   Astfel, pentru olimpicii naționali, cuantumul bursei va fi de 1.200 lei pentru locul I, 800 de lei pentru locul II și de 500 de lei pentru locul III. Pentru cei care se vor evidenția la olimpiadele internaționale, valoarea bursei va fi de 2.000 de lei pentru locul I, 1.000 de lei pentru locul II și 500 de lei pentru locul III.
   Prin aceeași hotărâre de consiliu, au fost stabilite 40 de burse de merit, în cuantum de câte 50 de lei, și 40 de burse de studiu, în cuantum de câte 25 de lei. „Bursele de merit se vor acorda semestrial, iar cele de studiu, lunar”, a explicat Ion Petre. Edilul a ținut să precizeze că bursele de merit se acordă începând cu semestrul II pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului primar, gimnazial, liceal sau profesional, respectiv începând cu semestrul I pentru elevii aflați în celelalte clase. Ei vor trebui să aibă media generală de cel puțin 8.50 și nota 10 la purtare în anul școlar anterior, respectiv în primul semestru al anului școlar și să fi obținut locurile I, II sau III la olimpiadele județene și concursurile școlare naționale.
   Bursele de studiu vor fi acordate elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie și care au media generală peste 7 și nota 10 la purtare pe semestrul anterior celui în care se acordă bursa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?