Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

ULTIMA ORĂ: UPDATE ora 13.30: Marian Oprișan și Decebal Bacinschi, prezenți la înmormântarea Arhiepiscopului Epifanie


   În acest moment are loc, la Buzău, slujba de înmormântare a Arhiepiscopului Buzăului și Vrancei, Epifanie Norocel. Prohodul, care se desfășoară la Cadedrala Episcopală «Înălțarea Domnului», a început la ora 8.00, iar la ora 11.00 urmează ca sicriul cu trupul Înalt Prea Sfințitului să fie scos din biserică. Slujba este oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.     
   La slujba de înmormântare a Arhiepiscopului sunt prezente și personalități din Vrancea: Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, primarul Decebal Bacinschi și parlamentarii de Vrancea Petru Filip, Ciprian Nica, Cristian Dumitrescu și Nini Săpunaru.
   Catedrala este plină de preoți, veniți din ambele județe, iar în afara bisericii sunt numeroși oameni, care asistă la înmormântare. La înmormântare erau așteptați astăzi 700 de preoți din Vrancea și Buzău. 

UPDATE ora 13.30:

   Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Epifanie a fost scos afară din Catedrala Episcopală și este purtat pe umeri de preoți, în jurul lăcașului de cult, la fel ca și la prohodul Învierii Domnului. Mulțimea de oameni din jurul bisericii încearcă să se apropie, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost ÎPS Epifanie. În fața Catedralei Arhiepiscopale s-au adunat în jur de 3.000 de oameni. Pentru a fi mai aproape, oamenii chiar s-au cățăraț pe garduri.
   Sicriul cu trupul neînsuflețit al ÎPS Epifanie este coborât în criptă. Acesta a fost momentul final al funeraliilor.
   Invitații oficiali și preoții au fost invitați la o agapă frățească, pentru pomenirea ÎPS Epifanie.

UPDATE ora 12.30:

   Patriarhul Daniel a ținut o cuvântare la căpătâiul lui ÎPS Epifanie, în care a vorbit despre faptul că această Cadedrală Episcopală în care este depus a fost o biserică de suflet pentru Arhiepiscop, care a avut inițiativa de a fi construită. „Una din cele mai mari realizări ale ÎPS Epifanie Norocel este canonizarea lui Teodosie de la Brazi și a lui Vasile de la Poiana Mărului. De asemenea, Arhiepiscopul Epifanie a fost al treilea prelat, ca și contribuție, pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului, după București și Sibiu”, a spus Preafericitul Daniel. 
      La slujba de înmormântare a participat și parlamentarul Gigi Becali, care a stat lângă președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan.
   Numeroși credincioși participă la această oră la funeraliile ÎPS Epifanie Norocel de la Buzău. Prelatul a decedat luni seară, la Panciu, din cauza unui edem pulmonar acut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?