Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Victor Ponta, prim-ministru desemnat


   Victor Ponta  este prim-ministrul desemnat al României. Președintele Traian Băsescu a semnat azi decretul prin care premierul în funcție are și calitatea de candidat la funcția de prim-ministru. Ponta va cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern. În această dimineață au avut loc, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare și minoritățile naționale din Parlament, privind desemnarea unui premier, discuțiile durând 20 de minute. Singura propunere a fost Victor Ponta, din partea USL.
    În acest moment se poartă discuții privind componența noului Guvern. Liviu Dragnea, secretarul general al PSD a declarat că în foarte scurt timp trebuie construită formula guvernamentală, important fiind „să avem Guvern până la Crăciun”.
    La rândul său, vicepreședintele PSD, Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, a declarat, în această dimineață, că este solidar cu Victor Ponta, însă el personal este de părere că UDMR nu ar trebui cooptată la guvernare. „Sunt solidar cu Victor Ponta în chestiunile cu negocierile care s-au desfășurat până în prezent cu UDMR, dar punctul meu personal de vedere e că n-ar trebui să cooptăm UDMR la guvernare. Trebuie discutat în mecanismele statutare ale Partidului Social Democrat încă o dată, în Biroul Permanent și Biroul Executiv”, a declarat Marian Oprișan, înainte de ședința USL din această dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?